Ca'Viola

Produsent:

Ca'Viola

Land:

Italia

Region:

Piemonte

Eier:

Giuseppe Caviola

Grunnlagt:

1991

Vinmarker:

Montelupo, Novello, Alba

Vinmaker:

Beppe Caviola

Adresse:

Borgata San Luigi, 11 12063 Dogliani (CN) - ITALIA

Telefon:

+39 0173 742 535

Epost:

info@caviola.com

Webside:

www.caviola.com

Den piemontesiske mester-blenderen Beppe Caviola er blant Italias og verdens mest berømte vinnavn - og et ikon blant verdens «flying winemakers».

Hans historie er dog ikke den til en rådgiver, men en vinprodusents historie.

Giuseppe "Beppe" Caviola ble født i landsbyen Montelupo, rett sør for Dogliani i Piemonte. Regionen sto på dørstokken til å bli verdensberømt for sine praktviner når Beppes historie begynte i 1991 – året han ble uteksaminert fra ønologistudiet i Alba og, etter arbeid i vinmarkene til sin venn Maurizio Anselmo i Roddino, aller nådigst fikk låne dennes traktor. Beppe hadde kastet øynene på en vinmark i hjembyen som han fikk leie, og takket være traktoren reddet Beppe en liten avling Dolcetto. Vinen vinifisert han i sin fars kjeller. Han hadde ingen planer om å flasketappe den; dvs ikke før legenden (allerede dengang) Elio Altare smakte vinen og sa at den burde tappes. Beppe fulgte rådet, og i 1991 ble de første 860 flasker Caviola-vin tappet - Dolcetto Barturot. Og Elio ble en nær følgesvenn.

Neste vin ut var en barbera, «Bric du Luv» («ulvens høyde»), hvor han brukte barrique til lagringen. En revolusjon den gang, men vinen ble en umiddelbar hit. Andre viner fulgte; i dag produseres 8 viner under Caviola-fanen; 2 Dolcetto d’Alba (Barturot, Vilot), 2 Barbera  d’Alba (Bric du Luv, Brichet), 1 Langhe Nebbiolo, 2 Barolo (Caviot og Sottocastello di Novello)og hans hvite Langhe Riesling.

Beppe var en av pionerene i regionens gryende storhetstid . Og han var alltid skapende. Så skapende at han brukte tiden mellom arbeid i egen kjeller og vinmark til å besøke og hjelpe venner, gi råd og vink og veilede etter beste evne. Han var kjent for sin gode gane og dedikerte arbeid i laboratoriet, og tok gjerne på seg oppdrag som konsulent for venner og naboer. Ettersom hans ry vokste fikk han endog oppdrag som vinkonsulent utenfor sin egen appellasjon (første var i Gavi). Berømmelsen var et faktum, og da han i 2002 ble kåret til Italias beste vinmaker av Gambero Rosso var hans stjernestatus som vinkonsulent etablert.

Men Beppe flyttet aldri hjemmefra. I  2002 flyttet han med familien inn i et nyrestaurert hus og vineri i Dogliani. Og sirkelen ble fullendt ved ervervelen av en vinmark i  Novello, hvor hans første årgang Barolo kom i 2006.

Giuseppe «Beppe» Caviolas viner er produsert etter biodynamiske prinsipper, ufiltrert og med et minimum av sulfur.

Ikon, vinmaker, familiefar og flying winemaker. Vi er stolte over endelig å kunne fremvise Beppes viner på det norske markedet!