Domaine Chevallier Bernard

Produsent:

Domaine Chevallier Bernard

Land:

Frankrike

Region:

Savoie

Eier:

Chantal og Jean-Pierre Bernard

Grunnlagt:

7 generasjoner

Vinmaker:

Antoine Bernard

Adresse:

Le Haut. 40 Chemin de Vallières, 73170 JONGIEUX

Epost:

cjpbernard@orange.fr

Webside:

www.domainechevallierbernard.fr/en

I dette hjørnet av Savoie har vinplanten alltid blitt dyrket. På eiendommen spesialiserte Marcelle og Francis Chevallier seg på vitikultur på 1970-tallet. Jean-Pierre Bernard og Chantal Chevallier, møttes i Beaune under vindyrkingsstudiene. Før de overtok gården i 1996, jobbet de i Beaujolaise og andre vindistrikter for å lære mer om vinproduksjon. Da paret tok over gården i Savoie, slo de sine etternavn sammen og dannet Domaine Chevallier Bernard. I 2016 sluttet sønnen Antoine seg til familibedriften.

Vinproduksjon og Savoye har en lang felles historie som går 2 årtusener tilbake i tid. I 1432 blir Altesse-druesorten importert fra Kypros av greven av Marest. Av denne vinen produseres vinen Roussette de Savoie. I 1973 ble appellasjonen  'Vin de Savoie' til. I 1989 fikk vinmarken Jongieux et geografisk navn og vinen som ble produsert het nå Vin de Savoie Jongieux. Dette er en viktig dato for alle i området og markerer anerkjennelsen av arbeidet som gjøres og kvaliteten på vinen fra dette vakre området.  

Jongieux er et sted vi ikke glemmer. Det åpne landskapet av buktende  fjell byr på en idyllisk utsikt. Vinstokkene ligger på foten av Charvaz fjellet. Vendt mot sørvest, drar de nytte av maksimalt solskinn og får de aller siste strålene fra solnedgangen. Den ikoniske Marestel-åssiden ligger i hjertet av vingården.