Sabaté i Coca (Castellroig)

Produsent:

Sabaté i Coca (Castellroig)

Land:

Spania

Region:

Peñedes

Eier:

Marcel Sabaté

Grunnlagt:

1885

Vinmaker:

Marcel Sabaté

Adresse:

Ctra. de Sant Sadurní d’Anoia a Vilafranca del Penedès (c-243A), km 1 08739 - Subirats

Epost:

info@sabateicoca.com

Webside:

castellroig.com

Sabaté í Coca-familien har en lang historie med å dyrke druer, helt tilbake til 1855, og drives i dag av 4 og 5 generasjons vinbønder, far og sønn, Marcelino og Marcel Sabaté. Eiendommen ligger i Bitlles-dalen i Penedès-regionen og fokuserer på å produsere utmerkede musserende viner som en del av Corpinnat-gruppen.

 

Det var opprinnelig 9 produsenter som gikk sammen i 2015 og dannet Corpinnat.

Dette fordi de mente at de eksisterende vinlovene ikke hadde høye nok krav. Corpinnat har de strengeste musserende vinlovene i verden. Noen av kriteriene de bestemte var at 90% av druene måtte være stedegne druer, økologisk dyrket, fra egne vinmarker og vinifisert på vingården. I tillegg er minstekravet 18 måneders lagring, mot DO Penedes krav til kun 15 måneder. Corpinnat kommer fra ´Cor`, som betyr hjerte og ´Pinnae´ som er latinsk for Peñedes.

I dag består denne gruppen av 11 produsenter og mange av dem er regnet som de aller beste produsentene i området.

 

Sabaté í Coca har 45 hektar med økologisk dyrkede vinplanter fra 18 forskjellige terroirer og 66 mikroparseller, som alle er gjæret separat. Marcel Sabaté foretok en svært detaljert jordsmonnundersøkelse for å identifisere disse 18 forskjellige jordtypene og forsøker å uttrykke deres personlighet gjennom vinene. Fokuset er den tradisjonelle trioen av 'Cava'-varianter, Xarello, Macabeo og Parellada, samt et lite utvalg andre.

Det er to serier av viner. Sabaté í Coca er premium-serien og her kommer vinene fra enkeltparseller og noen ganger endrueviner, og bruker lengre tid på bunnfall. Castellroig-serien er viner fra mer enn 3 vinmarker.

For mer enn ti år siden opprettet Marcel "Vins de Terrer" og betegnselsen er godkjent av DO Cava for å differensiere de ulike plotene og mikrovinifiseringsprosessene hans i Penedès.

Sabaté I Coca er også en av ni produsenter som har en vinmark som kvalifiserer til Cava de Paraje-status, nemlig Finca Terroja-vinmarken. Spanias landbruksdepartement annonserte i 2017 de første 12 enkeltvinmarkene som inngår i denne nye klassifiseringen. I likhet med Grand Cru-klassifiseringen i Frankrike var det et viktig skritt fremover for å skille Spanias toppvinmarker. Denne statusen gjelder for to av deres viner: Brut Nature 'Sabaté I Coca Reserva Familiar' og Xarel-lo Sabaté I Coca Terroja.'