Masciarelli

Produsent:

Masciarelli

Land:

Italia

Region:

Abruzzo, Chieti

Eier:

Marina Cvetic

Grunnlagt:

1981

Vinmaker:

Marina Cvetic

Adresse:

Via Gamberale 2, 66010 San Martino Sulla Marrucina

Masciarelli ble grunnlagt i 1981 av Gianni Masciarelli, basert på bærekraftig landbruk og Giannis utrettelige arbeid med regionale druer. Allerede før hans død i 2008 var Gianni Masciarelli et ikon i den italienske vinverdenen og anerkjent som en nøkkelfigur i moderniseringen av vinproduksjonen i Abruzzo. Hans utrettelige arbeid med druene Montepulciano og Trebbiano var avgjørende for å heve druene, og regionen Chieti, til et internasjonalt kvalitetsnivå. De varierende klima- og jordforholdene mellom Adriaterhavet og Gran Sasso-massivene gir kraftige og konsentrerte, men mineralske viner, som når godt ivaretatt gir unikt høy kvalitet.

Etter Giannis altfor tidlige død overtok hans kone Marina (Cvetic) driften av vingården. Hun har til fulle bevist at hun ikke bare kan bære arven etter Gianni, men løftet navnet Masicarelli videre. I dag er huset anerkjent ikke bare som ledende i regionen, men som et av de absolutte topphusene i Italia.

 

Masciarellis 300 hektar er fordelt på 10 forskjellige vingårder i Abruzzo-provinsene Chieti, Teramo, Pescara og L’Aquila. Vinmarkene bestyres av Marina og Giannis datter Miriam Lee. Mor-datter-teamet har fokusert sterkt på å fremme kvinner i vinindustrien. Som et resultat av dette er mer enn halvparten av Masciarellis ansatte kvinner.

Husets stil er dog den samme siden Gianni etablerte gården, selv om Miriam Lees innflytelse har gitt det et nytt pust.