Allegra Chardonnay  

Lethbridge Wines

Årgang: 2011
Produsent: Lethbridge Wines
Produkt-type: Hvitvin
Område: Australia, Victoria
Volum: 75cl
Råstoff: 100% Chardonnay
Innhøsting: Februar
Alkohol: 14%
Sukker: 1.3g/l
Syre: 4g/l
VP-nummer: 11409701
Polpris: Kr. 599,90

Fine Wine, Økologisk, Biodynamisk, Skrukork

Produksjonsmetode

Ray Nadeson og Lethbridge Wines' kanskje mest legendariske cuvée, Allegra, er produsert 100% på druer fra den mytiske Rebenberg Vineyard på Mount Duneed, Victoria. Vinrankene er min. 35 år gamle og avkastningen under 1hl/ha. Druene blir helklasefermentert i nye franske eiketønner (tonneaux, 450-500L), og vinen spontantgjæres med naturgjær. Etter gjæringen gjennomgår vinen malolaktisk gjæring og den lagres på bunnfallet i ytterligere 15 måneder før tapping og videre foredling i flaske.


Beskrivelse

Farge: Dyp gyllen

Aroma: Intens og fruktig aroma med gylne tropiske bær og frukter, modne gule epler, med vanilje og hint av honning i finish.

Smak: Dyp, lang og svært elegant, gyllent eple og moden tropisk frukt.

Lagring: 10-12 år.


Ray Nadeson, kjemiker, fjellklatrer, eventyrer, lege og vinmaker, er blant Australias mest mytiske vinprodusenter. Økologisk og biodynamisk i sinn og gjerning anser han det like naturlig å gå to uker til fots gjennom tett jungel for så bestige et 6000 meters høyt fjell i Himalaya som å lage vin helt uten tilsetningsstoffer på sin unike naturfarm i Geelong, Victoria. Lethbridge Wines er en australsk kvalitetsvinlegende og en pioneer innen økologisk vindyrking, viden kjent også utenfor landets grenser. Og nå også i Norge.

temp: 10°