Henry Fessy

Land:

Frankrike

Region:

Beujolais (Burgund)

Eier:

Fessy/Latour

Grunnlagt:

1888

Vinmarker:

Brouilly

Vinmaker:

Henri og Serge Fessy

Epost:

contact@henryfessy.com

Telefon:

+ 33 4 74 66 00 1

Adresse:

Les Vins Henry Fessy 644 Route de Bel air, 69220 Saint-Jean-d'Ardières, Frankrike

Importør:

Chaeos

I 1888 bestemte en reisende selger ved navn Jean Pelissier seg for å kjøpe en liten eiendom i Brouilly, i hjertet av vingårdene "Paradis"-regionen på Bel Air-platået. Han hadde sett regionens store, og i stor grad uutviklede, potensiale for produksjon av kvalitetsvin; snart slo han seg sammen med sin svigersønn Henri Fessy med et mål for øyet - å lage kvalitetsviner.

Jean og Henri og deres sønner og barnebarn, ble et av regionens absolutte topphus. Familien har gjennom årenes løp tilført nye vinmarker i alle områdets 10 cru’er og appellasjoner, og eier i dag 70 ha vinmark fordelt på områdets appellasjoner.

Filosofien - å skape saftige, elegante, fruktdrevne viner med myk tanninstruktur som gjenspeiler områdets tradisjonelle produksjon, hver regions terroir og dens stedegne uttrykk og typisitet. Veien dit; minimalt med inngripen i druenes og vinenes utvikling, riktig og beskjeden fatbruk, ingen karbonmaserasjon (uvanlig i regionen), vinifikasjon i sement og stål, og økologisk vindyrking og filosofi.

I anledning hundreårsjubileet for familiens vingård i 1988 bestemte Henry og Serges Fessy, kjent for sine sjenerøse barter, å forevige sitt ansiktsmerke som selskapets offisielle logo.

På 2000-tallet ble Henry Fessy solgt til Maison Louis Latour, men drives som et selvstendig vinhus. Familien bestyrer fortsatt vinproduksjonen av alle husets eiendommer og parseller i alle de ti Beaujolais Crus-egnene.

Galleri