Champagne Besserat de Bellefon

Land:

Frankrike

Region:

Champagne, Burgund

Eier:

Lanson BCC

Grunnlagt:

1843

Vinmarker:

Champagne

Vinmaker:

Cédric Thiebault

Epost:

info@besseratdebellefon.com

Telefon:

+33 (0)3 26 78 52 16

Adresse:

22 Rue Maurice Cerveaux, Epernay 51200, Champagne-Ardenne

Importør:

Chaeos

Besserat de Bellefon (BB) er et historisk Champagne-hus grunnlagt i 1843 av Eduard Besseratlandsbyen Hautvillers (der Dom Perignon 200 år  tidligere skapte methode champennoise). 

Eduard Besserat ønsket å etablere et Champagne-hus med fokus på kvalitet fremfor volum. Regionen opplevde kraftig vekst i etterspørsel men fall i kvalitet og BB ble en stjerne på Champagne-himmelen. Nær 100 år senere skapte BB i 1930 Champagne Cuvée des Moines på oppdrag fra Paris-restauranten "La Samaritaine de Luxe', en champagne «anvendelig for et helt måltid, med lettere bobler, delikat mousse og større finesse». BB Champagne Cuvée des Moines ble raskt ikonisk og var fra 30-tallet skjenk på stjerne-restauranter som La Samaritane de Luxe, Maxim’s, Lucas-Carton, La Méditerranée og Prunier - noe den også er i dag. Cuvée des Moines er fortsatt BB’s kjennetegn - essensen er vinifikasjon uten malolaktisk gjæring og lavere trykk i flaskene – noe som gir en rikere og mer vinøs Champagne, med en mer kremet mousse. Rent teknisk har Cuvée des Moines 5 BAR trykk i flaskene (6-6,6 BAR er vanlig) og mindre tilsatt liquor de tirage (18 gr/l, 24 gr/l er vanlig). BB har også siden Eduards tid fokusert på bærekraftig jordbruk og er i dag den største enkelt-eier av biodynamisk vinmark i Champagne (se under).

Fra 2006 ble huset del av Boizel Chanoine Champagne-group (BCC), nå Lanson-BCC, og BB’s nåværende Chef de Cave, Cédric Thiebault tiltrådte.
Thiebaults unike kompetanse og kjennskap til husets historie har brakt huset tilbake til fordums storhet blant Champagnes ypperste.

I 2019 ble Besserat de Bellefon gitt et løft design-messig – som en feiring av BB’s forhold til Frankrikes og Paris’ restauranter og en hommage til art nouveau. Som en hyllest av BB’s tidløse eleganse og i tidskolorittens ånd er også Frankrikes fremste diva og kvalitets-ikon Brigitte Bardot nært knyttet til huset. Kombinasjonen av høy kvalitet og økologisk / biodynamisk produksjon sammenfaller med Brigitte Bardot's egne holdninger og en av BB’s ypperste prestisje-cuvéer bærer i dag navnet "Besserat de Bellefon Cuvée Brigitte Bardot".

Chateau Bellefon ligger på Avenue de Champagne i Epernay i hjertet av Champagne. Fokuset er kvalitet, bærekraftig produksjon og biodynamisk tilvirkning. 
Med 16 ha av totalt 60 biodynamisk vinmark i eget eie er de den største enkelt-eier av biodynamisk vinmarke i Champagne, og husets årgangs-Champagne Brut Nature "Triple B" er produsert kun på druer herfra, dvs de 100% Demeter-sertifiserte vinmarkene i landsbyen Verneuil i Marne, som har vært biodynamisk dyrket siden 1970-tallet. Unikt i Champagne, unikt i verden. Besserat de Bellefon eier ytterligere 19 ha vinmark samt leier parseller i 110 kommuner. Totalproduksjon er kun 1,3 mill flasker.

Galleri