Majella Wines

Land:

Australia

Region:

Coonawarra

Eier:

Brian

Grunnlagt:

1968

Vinmarker:

Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot og Riesling

Vinmaker:

Bruce Gregory og Michael Marcus

Epost:

admin@majellawines.com.au

Telefon:

+61 8 8736 3055

Adresse:

2131 V&A Lane, Coonawarra, SA. 5263, Australia

Importør:

Chaeos

Majella-eiendommen i Coonawarra har vært i slekten Lynn's eie i generasjoner. Gjennom fem generasjoner har de gått fra å være en familie av smeder via vognmakere og handelsmenn til sauebønder - som ble hovednæringsvei - og sist vinbønder.

På 60-tallet var det en økende interesse også for vin, og en økende interesse innad i familien for vindyrking, og i 1968 plantet Bryan Lynn plantet de første vindruene - Shiraz - på Majella-eiendommen. Første årgang kom i 1972, men druehøsten ble solgt til større produsenter i nær tyve år før familien bestemte seg for å flaske under eget navn i 1991. Kvalitet var høy, og Majella Wines ble en umiddelbar suksess. Nasjonale og internasjonale anmeldere lovpriste eiendommens kvalitet, men mangelen på eget produksjonsanlegg la begrensninger på produksjonen. Neste skritt var derfor eget vineri. I 1996 var Majella Wines eget, arkitekttegnete vineri i Lynn Road ferdigstilt. Og sirkelen var fullendt. 

Majella Wines eies fortsatt av brødrene som grunnla det, Brian "Prof" Lynn og Anthony Lynn. De knyttet på 90-tallet til seg vinmakeren Bruce Gregory, og siden har trioen - etterhvert med støtte av den oppvoksende generasjon - satt Majella Wines på Australias kvalitetskart. Huset produserer i dag 55% Cabernet Sauvignon og 35% Shiraz, samt 10% høykvalitets Merlot og Riesling. 

Jordsmonnet i Coonawarra er det verdenskjente "terra rossa", rød jord; et 20 km langt strekk, kun noen få km bred, førsteklasses, jernholdig vinmarksjord. Majella sine vinmarker ligger på den beste, østlige delen av denne berømte "røde stripen".

NB Lynn-familien har fortsatt 2000 høykvalitets Merino-lam for prima kjøtt- og ullproduksjon.

Galleri