Petra

Land:

Italia

Region:

Toscana, Maremma

Eier:

Vittorio Moretti

Grunnlagt:

1997

Vinmarker:

Suvereto

Vinmaker:

Francesca Moretti

Epost:

info@petrawine.it

Telefon:

0039 0565 845308

Adresse:

Petra azienda agricola, Località San Lorenzo Alto, 131 57028 – Suvereto (LI), Italia

Importør:

Gaia

Petra er Bellavista-eier Vittorio Moretti sitt unike Toscana-prosjekt. Beliggende i Suvereto-området i Maremma er den arkitektonisk enestående vingården spesialisert på kombinasjonen av gamle franske druer, spesielt cabernet og merlot, først plantet her under Bonaparte, og Italias egen sangiovese.

Vittorio Moretti kjøpte to eiendommer på totalt 105 hektar - 60 hektar i San Lorenzo og 45 i Campiglia Marittima - noen kilometer fra Piombino, i Suvereto i 1997. Det ble starten på et omfattende prosjekt, ledet av hans datter Francesca Moretti. Hun fant her sitt andre hjem - et hjem i alle betydninger av ordet, hun har utviklet vingården Petra fra første grunnstein, det inspirerte henne til å bli oenolog, og hun elsker stedet like høyt som sitt fødested Franciacorta.

Francesca Moretti gikk fremdeles på universitetet da hun plantet de første vinstoksortene - internasjonale varianter i tillegg til sangiovese og vermentino - tradisjon og innovativitet i Maremma. Mål - å nå de høyeste smaksmessige tinder ved å kombinere historie og samtid.

Internasjonale druer er historisk på Petra: To århundrer tidligere hadde Elisa Bonaparte plantet cabernet-sauvignon og merlot her på en 5 ha tomt senere kjent som Prinsessens Vinmark (Vitigno della Principessa). Sirkel ble dermed fullendt av Francesca Moretti i vår tid med et prosjekt som dette - å gjenskape Elisa Bonapartes historiske vingård. Parallelt ble stedet "Prinsesse Elisas Hager" inkludert i prosjektet, en ansamling hager og terrasser med aromatiske urter som gjengir den opprinnelige beplantningen i området, beliggende på en panoramaterrasse ved siden av vingården i en beplantningsform skapt etter illustrasjonene til den lokale botanikeren Paolo Tomei (Universitetet i Siena).

Petra er et unikt vineri i et unikt landskap. Og husets unike viner løfter frem regionens tradisjoner like elegant som de er fanebærere for vår tid.

Galleri