Produsentark 2018-05-02T09:39:24+00:00

Lethbridge Wines

Land:

Australia

Region:

Victoria

Eier:

Ray Nameson

Vinmarker:

Geelong

Vinmaker:

Ray Nameson

Epost:

info@lethbridgewines.com

Telefon:

+61 3 5281 7279

Adresse:

74 Burrows Rd, Lethbridge, Victoria.

Importør:

Chaeos

'Real wine' er vår lidenskap, viner som er produsert med frukt fra nøye dyrkede vinstokker og laget med tradisjonelle teknikker for å tillate Geelongs sanne terroiren å bli uttrykt. Vi tror på betydningen av terroir (jord, klima, aspekt og biodiversitet) i produksjon av særegne viner, og at de beste viner uttrykker den unike karakteren av de spesielle stedene de kommer fra. Vår filosofi er å benytte organiske teknikker i kombinasjon med biodynamiske metoder for å etablere et sunt, balansert vingård. Ved å oppmuntre til kraftig biologisk aktivitet i jorda og eliminere bruken av kjemikalier som kan skade mikroorganismer, kan vi produsere frukt med ekte smak og unik karakter. Vår vinproduksjon omfatter hele spekteret av tradisjonelle teknikker. Vi gjennomfører gjæringer ved bruk av naturgjær og benytter pre- og post-fermenteringsmaserasjon for naturlig å produsere den beste tanninstrukturen. Utvidet skallkontakt brukes til å forbedre munnfølelsen, og våre fatlagrete viner er lagret i de aller beste franske eikesortene, fra fat laget på trær vi selv velger i Allier. Miljømessig bærekraft er avgjørende for alt vi gjør. I tråd med vår filosofi om minimal påvirkning er vår vingård bygget for å ivareta naturens naturlige stråling – som igjen gir gode termiske egenskaper. Slike kvaliteter gjenskaper det kontrollerte miljøet til vår underjordiske kjeller, som alltid har hatt en viktig rolle i modningen av våre viner. Vår bygning krever ikke oppvarming eller kjøling, noe som reduserer det løpende energiforbruket. Byggematerialet (halm) ville ellers ha blitt brent, og produserte tonnevis av drivhusgasser.

Slik begynte vår historie:

Lethbridge Wines ble etablert på 1990-tallet. Det hele startet med vennskapet mellom studievennene Ray Nadeson, Maree Collis og Adrian Thomas, som møttes på universitetet og på midten av 1990-tallet var opptatt av å etablere sine karrierer innen vitenskap og medisin. Samtidig delte de en sterk pasjon - hangen til god vin, og alle ettermiddagene ble brukt til å blindsmake burgund-viner - og helgene til jakt på det perfekte vingårdstedet. Det ble funnet i Geelong. For Maree og Ray ble lidenskapen til vin også en lidenskap for sjelene, og i 2003, etter å i 7 år ha balansert karriere og vingård, gjorde de Lethbridge Wines til sin heltidsyssel – og sitt hjeLethbridge Wines ligger i Moorabool-dalen i Geelong-vinregionen. Tilbake på 1860-tallet var Geelong-regionen den største drue-dyrkende regionen i Victoria, etablert av innvandrer-sveitsiske vigneroner. Vinene produsert fra regionen vant mange premier på lokale og europeiske vinutstillinger, men da phylloxera ble kom til regionen på 1880-tallet ble vingården forlatt, og det var ikke før på 1970-tallet at vinstokker igjen ble plantet i Geelong.

Maree Collis og Ray Nadeson faller langt utenfor de etablerte rammene som vinprodusenter. Begge er utdannet forskere og har PhD-grader i henholdsvis kjemi og medisin. Mens de kombinerte sine vitenskapelige karrierer med vinfremstilling, fullførte Maree og Ray vinstudier ved Charles Stuart University. Som Ray sier, "vinfremstilling er egentlig ikke så forskjellig fra vitenskapen, begge er kreative og involverer 99% svette og 1% inspirasjon".

Målet er å produsere naturlige viner med fokus på balanse og tekstur, ekthet og terroir. Lethbridges spesielle jordsmonn og andre klimatiske indikatorer var utslagsgivende, men også det faktum at da de tre partnerne først utforsket eiendommen, oppdaget de et gammelt fermenteringsfat av tre i et av de gamle skurene. Det viste seg at familien til den tidligere eieren (Ivor Perdrisat, av sveitsisk opprinnelse), hadde plantet en vingård på samme sted på 1870-tallet, før oppdagelsen av phylloxera i regionen. Sirkelen var fullendt.

Galleri