Lethbridge Wines

Land:

Australia

Region:

Victoria

Eier:

Ray Nadeson

Vinmarker:

Geelong

Vinmaker:

Ray Nadeson

Epost:

info@lethbridgewines.com

Telefon:

+61 3 5281 7279

Adresse:

74 Burrows Rd, Lethbridge, Victoria.

Importør:

Gaia World Collection

'Real wine' er Ray og Maree Nadesons lidenskap. 

"Enkelt forklart", sier Ray, "real wines er vin produsert med frukt fra naturlige vinstokker, dyrket med tradisjonelle teknikker som tillater vinens terroir å bli uttrykt. Vi mener at vinens terroir er det viktigste elementet i vinproduksjonen - dvs kombinasjonen av jord, klima og biomangfold. Fordi vin uttrykker opphavet sitt benytter vi økologiske teknikker og biodynamiske metoder for å etablere et sunt, balansert produkt. Ved å oppmuntre til kraftig biologisk aktivitet i jorda og eliminere bruken av kjemikalier som kan skade mikroorganismer, kan vi produsere druer - og vin - med ekte smak og unik karakter.
Vi bruker naturgjær og pre- og post-fermenteringsmaserasjon for naturlig å få den beste tanninstrukturen i våre viner, utvidet skallkontakt til å forbedre munnfølelsen, ofte helklasefermentering, og flere typer fat - sement, amfora, store og små trefat - avhengig av hva den enkelte vin behøver. Våre fatlagrete viner er lagret i fransk eik fra trær vi selv velger - som tre, ikke ferdig tønne - i Allier-skogen i Frankrike". 

Lethbridge Wines ligger i Moorabool-dalen i Geelong-vinregionen. Geelong ble etablert som vinregion av sveitsiske vigneron’er på 1700-tallet, og så sent som på 1860-tallet var Geelong den største drue-dyrkende regionen i Victoria, viden anerkjent for sin kvalitet.
Dessverre nær utslettet phylloxera hele regionen på 1880-tallet og det gikk nesten 100 år, dvs ikke før på 1970-tallet, før vinstokker igjen ble plantet i Geelong.

Ray Nadeson, Maree Collis og Adrian Thomas, tre forskere som delte en sterk pasjon for god vin, etablerte Lethbridge Wines på 1990-tallet.

Ettermiddagene ble brukt til å smake vin, og etterhvert helgene til jakt på det perfekte vingårdstedet. Som ble funnet i Geelong. For Maree og Ray ble lidenskapen til vin også en lidenskap dem i mellom, og i 2003, etter å i 7 år ha balansert karriere og vingård, gjorde de Lethbridge Wines til sin heltidsyssel (og seg selv til et par).

"Bærekraft er grunnleggende i alt vi gjør. I tråd med vår filosofi om minimal påvirkning er også vår vingård og våre hus bygget av halm for å ivareta naturens naturlige stråling – det gir gode termiske egenskaper og gjenskaper det naturlige miljøet i vår underjordiske kjeller. Vår bygning krever ikke oppvarming eller kjøling, noe som reduserer det løpende energiforbruket. Og byggematerialet (halm) ville ellers ha blitt brent og produsert tonnevis av drivhusgasser".

Maree Collis og Ray Nadeson faller utenfor de etablerte rammene som vinprodusenter. De har kombinert sine vitenskapelige karrierer med vinfremstilling, fullførte i voksen alder vinstudier ved Charles Stuart University og skaper vin på en kombinasjon av utdanning, dedikasjon og kreativitet. Målet er å produsere "naturlige viner med fokus på balanse og tekstur, ekthet og terroir". Ifølge verdens vinkjennere har de lyktes.

Galleri