Bosio

Land:

Italia

Region:

Santo Stefano Belbo (Monferrato), Piemonte

Eier:

Valter Bosio

Grunnlagt:

1967

Vinmarker:

Asti, Alba, Monferrato, Langhe, Barbaresco, Barolo

Vinmaker:

Valter og Luca Bosio

Epost:

info@bosiovini.it

Telefon:

+39 0141 847149

Adresse:

Frazione Valdivilla, strada borelli, 10 - 12058 Santo Stefano Belbo (CN) - ITALIA

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Bosio

Bosio produserer en hel rekke viner med utgangspunkt i sin vingård i Asti-sonen, St Stefano Belbo; Barbera d'Asti DOCG, Barolo DOCG, Barbaresco DOCG, Barbera d'Alba, Nebbiolo d'Alba DOC, Gavi DOCG, Roero Arneis DOCG, Langhe Favorita DOC, Moscato d'Asti DOCG, Piemonte DOC.

Valter og Luca Bosio, far og sønn, styrer sammen med mor og kone Rosella, Bosio familiens eiendommer. "Vi er en vingård som ser og forholder oss til verden, men holder oss samtidig til våre røtter. Vi er bundet til jorda og fra den vi får våre viner, våre druer. Moscato, Barbera og Barolo. Det er den røde tråden som binder sammen våre tradisjoner og er uttrykket for vårt unike og uforurensede landskap, våre landsbyer og historiske byer - våre "eiendeler" og vår "arv". En arv som Bosio-familien føler ansvar for å forvalte."

«I dag», forteller Valter og Luca Bosio – «har våre Moscato og Barolo-åser midt i panoramaet i Piemonte blitt erklært Unesco Human Heritage. Stedet der vi bor og jobber er en arv som må deles med alle av oss som dyrker vinmarkene og lager vin. Vindyrking er et gammelt ritual og det er allmektig, som det piemontiske landskapet. Vi baserer oss også på konseptet GLOCAL, en gammel neologisme som identifiserer hva vi er og hva vi ønsker å være: knyttet til våre røtter men også en del av en global dimensjon. Vi vil dele vår arv med verden, med et glass vin på bordet. Det er vår ånd og det vil det alltid være".

Galleri