Ka Tahi Wines

Land:

New-Zealand

Region:

Hawke's Bay, Pandora

Eier:

Wayne Leadbetter, Danny Bearsley, Amal Karl

Grunnlagt:

2014

Vinmarker:

Te Awanga, Gimblet Gravels

Vinmaker:

Rod McDonald og Sophie Harris

Epost:

wayne@katahiwines.com

Telefon:

06 6503308

Adresse:

Ka Tahi Wines Limited 91 Thames Street Ahuriri, Napier

Importør:

Chaeos

Om produsenten:

Ka Tahi er en ung bedrift med et enkelt mål - å produsere og distribuere Hawke's Bays beste viner. Området, som er New Zealands nest største vinregion, gir en storslått topografi, et unikt terroir, jordsmonn, klima og mineralkulturer som fremviser New Zealands vinnatur på sitt beste.

Leadbetter-, Bearsley- og Karl-familiene kjøpte i 2014 Thames Street vingård i et joint venture med Rod McDonald, en av New Zealands mest berømte vinmakere, og selskapet Hawkes Bay Wine Co Limited. ut av dette vokste Ka Tahi Wines i Pandora, Hawke's Bay.

Hawke's Bay er den største vinproduksjonsregionen i New Zealand i areal, nest størst i volum.  Det godartede klimaet og de solrike forholdene har forlengst etablert regionen som ideelt for fruktdyrking, og helt siden 1851, hvor misjonærer etablerte de første vingårdene, har Hawke's Bay hatt internasjonalt ry for å produsere noen av New Zealands beste røde og hvite viner. Ka Tahi - som betyr "den ene" - produserer vin fra to eiendommer:

Te Awanga

De fleste av Ka Tahis druer kommer fra den vakre Te Awanga Estate. Eiendommen ligger et steinkast fra Stillehavskysten, med en jevnt stigende vinmark, nordvendt, med 30 år gamle vinmarker rett utenfor kjellerdørene.

Gimblett Gravels

Ka Tahi leier en unik vinmark i Gimblett Gravels, en 20 år gammel enkeltvinmark beplantet med Syrah.

Galleri