Francesco Boschis

Land:

Italia

Region:

Dogliani, Piemonte 

Eier:

Mario Boschis 

Grunnlagt:

1968

Vinmarker:

Dogliani

Vinmaker:

Mario Boschis

Epost:

info@boschisfrancesco.it

Telefon:

(+39 ) 017370574

Adresse:

Borgata Pianezzo, 57 12063 DOGLIANI ( CN )

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Francesco Boschis

Vingårdens historie begynte i 1919 da Telesforo Boschis med sin familie flyttet fra Barolo til Pianezzo-høyden i Dogliani. Telesforo var svært opptatt av vindyrking og plantet stadig nye vinmarker rett sør for Barolo, men i tråd med tidens tradisjon ble det aller meste av druene solgt og intet flasket under eget tak. 

I 1968 begynte hans sønner Francesco og Mario å vinifisere noen få hundre flasker av vinen nå kalt "Pianezzo". Opplevelsen ga dem innsikt og selvtillit nok til å begynne å vinifisere mer, og snart sto familien for egen produksjon av viner fra vinmarkene sine. Nye vinmarker ble også lagt til, ikke store, men med distinkte karakteristika som inspirerte til egne viner. I 1983 "Vigna dei Prey", i 1986 "Sorì San Martino" og i 2001 "Vigna del Ciliegio". 

Mario og Simona driver i dag gården med sine sønner Paolo og Marco. Vingården er familiens primær-næring, men som ekte jordbrukere med sans for alt regionen kan by på av unike kvalitetsprodukter produseres også hasselnøtter og annet fra marker og enger i familiens eie. 

Hva vinene angår produserer de forskjellige druer: Doglianis tradisjonelle drue Dolcetto står for 80% av totalproduksjonen, en drue som er perfekt tilpasset regionens mikroklima, men familien produserer også unike viner på Barbera, Freisa, Grignolino og Sauvignon Blanc. Familien Boschis tror på respekt for naturen og hele produksjonen er økologisk, i henhold til "EU-programmet for miljøkompatibelt jordbruk" (Misura Agroambientale 214.1). Det innebærer blant annet å ikke benytte plantevernmidler eller gjødsel, kun naturlig produksjon.

Alle vinene er ufiltrert og den tradisjonelle vinifiseringen kan innebære en helt naturlig tilstedeværelse av sedimenter.

Galleri