Castello di Torre In Pietra

Land:

Italia

Region:

Lazio

Vinmarker:

Roma DOC

Vinmaker:

Filippo Antonelli

Castello di Torre in Pietra eies av Filippo Antonelli, som også er pater familias i det berømte vineriet Antonelli San Marco i Montefalco i Umbria.

Vingården og godset Castello di Torre in Pietra ligger i den nå nær utryddete middelalderlandsbyen ved samme navn rett utenfor Romas muret, i retning Fiumicino flyplass. Slottets navn har sitt opphav i tårnet på eiendommen, og eiendommen har røtter tilbake til antikken.

Eiendommen har vært benyttet til vinproduksjon siden Romerrikets dager, med lagring av vin i naturlige kjellere gravet rett inn i den tuff-rike åsen bak slottet. Både produksjon og lagring av vin ble foretatt her. "Tuff" er en myk vulkansk bergart sentral-Italia og spesielt Lazio og Campania, området mellom Roma og Napoli, er rik på, og stenen ble allerede av de antikke romerne foretrukket som bygningsmateriale («hele Roma» er bygget av tuff). Tuffholdig jordsmonn ble også bejublet for dyrking av vindruer. I dagens Castello di Torre in Pietra har kjellerne/hulene hugget ut i tuff-grunnen, etter å ha blitt gjenoppdaget og sikret siden romernes tid, vært i bruk siden 1500-tallet.

Dagens vinmarker er alle beliggende innenfor Romas DOC-område. Vinene bærer dermed navnet ROMA DOC. Filippo Antonelli benytter kun økologisk dyrkede druer og produserer vin etter biodynamiske prinsipper. Stikkordene er lidenskap, omsorg for naturen og respekt for regiones historie. Vingården begrenser også bruken av SO2 (sulfur/svoveldioksid) så mye som mulig. Det gir færre våpen å forsvare vindruene mot vinsykdommer med, noe som gjør det nødvendig å være mer oppmerksom på de indviduelle behovene til hver vinmark - noe Filippo ønsker. Mer menneskelig kontakt og daglig pleie av vinmarkene gir bedre kvalitet på druene, og bedre, sunnere og mer egenartede viner.

Castello di Torre in Pietra er et fyrtårn i Lazio og en ledestjerne i ROMA DOC.

Galleri