Bonaventura Maschio

Land:

Italia

Region:

Gaiarine, Veneto 

Eier:

Italo Maschio 

Grunnlagt:

1903

Vinmarker:

Gaiarine, Valdobbiadene

Vinmaker:

Italo Maschio

Epost:

info@primeuve.com

Telefon:

+39 0434 756611

Adresse:

Via Vizza, 6 - 31018 Gaiarine (TV) Italia

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Bonaventura Maschio

I generasjoner har familien Maschio vært blant regionens ledende produsenter av Prime Uve, det unike vin-destillatet familien er verdensberømt for, sammen med grappa og øvrige destillater. I dag er de også i regionens toppklasse som produsenter av Prosecco med deres merke Ca'Bertaldo. Familiebedriften ledes av far Italo Maschio og hans to barn Anna og Andrea Maschio. 

Opprinnelig hadde familien sine røtter i det fruktbare området mellom elven Brenta og fjellet Monte Grappa. Allerede i det nittende århundre levde de av destillering, med et mobilt destillasjonsapparat. Som resultat av de mange kriger og plager her i "Mitteleuropa", senere Italia, flyttet familien rundt i Øst-Europa i generasjoner, i Romania og Ungarn spesielt, før de rundt første verdenskrig kom tilbake til sine røtters land. Denne gang ble de værende. Med seg brakte de sitt mobile kobber-destilleri, som hadde vært familiens levebrød gjennom generasjoner. Mange av deres oppskrifter var hemmelige innen familien, oppskrifter som benyttes også i dag.

Antonio Maschio etablerte destilleriets eiendom på begynnelsen av århundreskiftet, men det var hans sønn Bonaventura som fikk æren av å etablere familiebedriften. Under han ble den blant de ledende destillatørene i regionen. 

Med Italo Maschios oppfinnelse av "Prime Uve" på 1980-tallet var sirkelen fullendt og familien etablert som en av landets fremste destillatører. I dag er familien berømt for en rekke topp-destillater med røtter i såvel Italia som verden forøvrig; div Prime Uve, Grappaer, Likører og Brandy, ved siden av Mezcal, Rom, Whiskey, Gin - og da også musserende vin.

Galleri