Poliziano

Land:

Italia

Region:

Montepulciano, Toscana

Eier:

Dr. Federico Carletti

Grunnlagt:

1961

Vinmarker:

Montepulciano, Cortona, Maremma

Vinmaker:

Federico Carletti

Epost:

info@carlettipoliziano.com

Telefon:

+39 0578 738171

Adresse:

Via Fontago, 1 - 53040 Montepulciano Stazione - ITALIA

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Poliziano

Poliziano ble startet i 1961 av Dino Carletti, far til dagens eier Federico Carletti, da med 22 hektar vinmark. Plassert blant åser og knoller og inspirert av de eldste tradisjoner for vinfremstilling, vokste eiendommen gjennom årene til sin nåværende størrelse på 165 hektar vinranker. Navnet er en hyllest til den humanistiske poeten Angelo Ambrogini (1454-1494), kjent som "Il Poliziano", som ble født i Montepulciano. Poliziano er anerkjent som en av de ypperste produsentene i toskansk vinproduksjon, blant Italias beste og den mest berømte produsenten av Vino Nobile di Montpulciano. 

Ca 30 hektar vinmark befinner seg rundt vingården, resten er fordelt på en rekke individuelle eiendommer. Vinmarkene ligger 280 til 400 meter over havet, terroiret er jord av vulkansk leire og stein. Vinene produseres hovedsakelig på Sangiovese-druen, lokalt kjent som "Prugnolo Gentile".

Polizianos viner reflekterer regionens historiske tradisjoner, samtidig som de taler til den moderne verden; modnet og utviklet over tid, alltid med sikte på kompromissløs kvalitet. 

Poliziano har 165 hektar; 130 i Montepulciano, 7 i Cortona og 28 i Maremma, og produserer Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Rosso di Montepulciano, Maremma Tosana IGT, Cortone DOC og Toscana IGT, i tillegg til Vin Santo DOCG i utvalgte årganger.

 

Galleri