Planeta

Land:

Italia

Region:

Menfi, Sicilia

Eier:

Planeta

Grunnlagt:

1995

Vinmarker:

Ulmo - Menfi - Sambuca di Sicilia - Noto - Etna - Messina

Vinmaker:

Alessio Planeta, Patricia Toth

Epost:

planeta@planeta.it

Telefon:

+39 091327965

Adresse:

Contrada Dispensa, 92013 Menfi (AG), Italia

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Planeta

I 1995 satt leder av Sicilias største kooperativ (Settesoli) Don Diego Planeta, pater familias i Planeta-familien Menfi seg for å lage Sicilias BESTE vineri. Han ledet allerede det største i volum og salg, men i kooperativet sto volum i førersetet. Han ville sikre at Sicilia ble satt på verdens vinkart også kvalitativt i en tid hvor Sicilia kun var kjent for sin store produksjon av bulkprodukter og ikke for sine kvalitetsvarer. I dette unike landskapet og denne unike regionen som hadde alle muligheter til å bli ledende kvalitativt, så han potensialet, også i de forskjellige under-regionene, Menfi, Ulmo, Vittoria, Noto, Etna og Messina. Diego PLaneta var selv leder av sitt kooperativ og trengte yngre krefter til å  lede arbeidet.

Hans nevø Alessio Planeta, som nylig var utdannet ønolog og hans egne barn Francesca og Santi Planeta ble satt ved roret. Arbeidet bar raskt frukter. Planeta ble på kort tid Sicilias toneangivende vinprodusent og gjennom viner som 'Planeta Chardonnay', ' Planeta Cometa', 'Planeta St. Cecilia' og 'Planeta Burdese' snudde de egenhendig verdens oppfatning av Sicilias potensiale. "Look to Sicily" sto det under et bilde av de tre på magasinet Decanter på midten av nitti-tallet. Alle andre ledende skribenter fulgte. Og familien har til fulle fremvist Sicilias kvaliteter gjennom sine vinerier - en reise fra vest til øst på Sicilia gjennom Sicilias historiske vinområder, kjent fra antikken. 

Planeta er Sicilias ledestjerne. Ingen slår i dag Planeta i renommé, kvalitet og mangfold på Sicilia. De har snudd verdens oppfatning av "Italias kornkammer" fra å være en region opptatt av bulk, til å være en region i den ypperste kvalitetsklasse gjennom sine unike viner, skapt på såvel internasjonale som egne druesorter. Planeta har satt Sicilia på kvalitetsvinkartet - en gang for alle.

Galleri