Nittardi

Land:

Italia

Region:

Castellina in Chianti, Toscana

Eier:

Peter Femfert

Grunnlagt:

1183 - 1549 - 1982

Vinmarker:

Vigna Doghessa og Casanuova di Nittardi i Castellina.

Vinmaker:

Carlo Ferrini

Epost:

info@nittardi.it

Telefon:

0577 74 02 69

Adresse:

53011 Castellina in Chianti (Siena) Italia

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Nittardi

Nittardi er en boutique vingård i hjertet av Chianti Classico med vinmarker i Chianti Classico og Maremma. Eiendommen var opprinnelig et forsvarstårn, kjent så tidlig som 1183 ved navn "Nectar Dei" (Guds nektar). I det 16. århundre tilhørte Nittardi maleren Michelangelo Buonarroti, som i 1549, mens han malte det sixtinske kapell, skrev til sin nevø Lionardo: "Jeg foretrekker to fat vin i stedet for åtte skjorter." Ved den samme anledning sendte han Nittardi-vin til Roma som en "ekte gave til paven Julius II". Til ære for denne tradisjonen presenteres i dag de første flaskene av Nittardis toppvin, Nectar Dei, hvert år til paven.

Den da nesten glemte eiendommen ble i 1982 overtatt av kunstgalleristen Peter Femfert og hans kone Stefania Canali, historiker fra Venezia. De restaurerte Nittardi med kjærlighet og omsorg, replantet vinmarkene og bygget en moderne kjeller. Et kompetent team med vinentusiaster ble satt sammen bestående av konsulent-oenologen Carlo Ferrini, teknisk direktør Antonio Spurio og handelsdirektør Giorgio Conte. Sønnen til Stefania og Peter, Léon Femfert, har vært involvert fulltid på vingården siden 2013.

Som en hyllest til Michelangelo maler hvert år en kjent kunstner etiketten og innpakningspapiret til Casanuova di Nittardi Vigna Doghessa  Chianti Classico. Samlingen, startet i 1981, inkluderer verk av internasjonalt anerkjente artister som Hundertwasser, Corneille, A.R. Penck, Mitoraj, Yoko Ono, Günter Grass, Dario Fo og Karl Otto Götz.

I 1999 kjøpte Peter en fantastisk eiendom i Maremma (nær kysten) med 17 ha vinmark. Her produseres Ad Astra og Nectar Dei, Nittardis super-toskanere og fra 2012 Nittardis første hvite vin BEN, en 100% Vermentino.

Galleri