Michele Chiarlo

Land:

Italia

Region:

Calamandrana, Piemonte

Eier:

Michele Chiarlo 

Grunnlagt:

1956

Vinmarker:

Cerequio, Cannubi, Asili, Faset, La Court, La Serra, Rovereto, Montemareto, Nivole, Costa delle Monache, Ariotta.

Epost:

info@chiarlo.it

Telefon:

+39 0141 769030

Adresse:

Strada Nizza-Canelli, 14042 Calamandrana Asti

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Michele Chiarlo

I 1956 startet Michele Chiarlo sin karriere som vinprodusent. I disse harde årene forstod han at den eneste utveien var å skape kvalitetsvin. Han startet med utvelgelsen av vinmarker og valg av passende områder. Hans første barolo-cru stammer fra 1958.

Michele Chiarlo fremhever Langhes og Monferratos terroir ved å benytte seg av kun lokale druesorter, Nebbiolo, Barbera, Cortese og Moscato. Alle druene velges ut fra Chiarlos egne vinmarker. Alt arbeid i vinmarkene er manuelt, fra gjødsling til innhøsting. 

De største cru-vinene blir kun produsert i de beste årgangene. Excellence over quantity.

Michele Chiarlo forsøker hele tiden å drive på en bærekraftig måte, noe som krever naturgjødsel, grønngjødsling, kvalitativ uttynning osv. Når druene først er innhøstet, blir de stort sett mykpresset for ikke å ødelegge skall og stein. Hver parsell blir vinifisert separat før sammenstilling. Når det gjelder bruk av eik, doseres dette for å unngå at eiken overdøver druesortens egen karakter. Barolo, Barbaresco og Nebbiolo modnes i medium og store tønner. Barbera og Nizza alternerer mellom store og små fat, for å beholde friskheten i frukten. All hvitvin modnes på stålfat. 

Michele Chiarlo har også en kunstutstilling i La Court-vinmarken, det største friluftsmuseum i en vinmark, faktisk!  

Galleri