Josef Ehmoser

Land:

Østerrike

Region:

Tiefenthal, Wagram

Eier:

Josef og Martina Ehmoser

Grunnlagt:

1996

Vinmarker:

Vinmarkene til Josef Ehmoser Winery ligger i Grossweikersdorf ved bredden av Donau. Steinberg (løss og kalk) Hausberg (dyp løss ) Hohenberg (dyp løss ) George Berg (dyp løss)

Vinmaker:

Josef Ehmoser

Epost:

office@weingut-ehmoser.at

Telefon:

+43-2955-70442

Adresse:

A-3701 Tiefenthal 9. Österreich

Importør:

Chaeos Wine & Spirits

Josef Ehmoser

Josef Ehmoser og hans kone Martina produserer vin i verdensklasse i Wagram-regionen, et område kjent for sin dype løss som ligger på et grunnfjell av marine sedimenter med leire opptil 12 meter under overflaten. Josef tok over sin fars 15 hektars vineri i 1996. 

Ehmosers filosofi er å respektere naturen og dens krefter i vinmarkene, men også i kjelleren, hvor man fremhever hver vins personlighet, uten å presse den i en forhåndsbestemt retning. Her sprayes det ikke ugressmiddel eller plantevernmidler, kun minimumsbehandling mot muggsopp. 

De gror gress i vinmarkene, for å skape konkurranse om vannet når det regner mye. Skulle det være tørt vær, klipper de gresset kort, og gir dermed vinrankene nok vann. 

Vingården bruker solceller til oppvarming og varmt vann. Man trenger ikke strøm for å kjøle tankrommene i kjelleren, da den ligger delvis under den kjølige løssjorden. Innhøstingen er manuell, noe som ikke er påkrevd i Wagram.

Løssen i dette området har 30% kalksteininnhold og er ideell for Grüner Veltliner og Weissburgunder. Ehmoser er mest kjent for sin Grüner Veltliner Hohenberg fra den eldste vinmarken deres 340 m.o.h. 

Galleri