Bellavista

Land:

Italia

Region:

Franciacorta, Lombardia 

Eier:

Vittorio Moretti 

Grunnlagt:

1977

Vinmarker:

Franciacorta

Vinmaker:

Mattia Vezzola

Epost:

info@bellavistawine.it

Telefon:

+39.030 7762 000

Adresse:

Via Bellavista 5 – 25030 Erbusco (BS) ITALIA

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Bellavista

Bellavista ble grunnlagt i Franciacorta i 1977 av forretningsmannen Vittorio Moretti, som da besluttet å transformere det lille familiedrevne vineriet med noen få hektar til en fullt utrustet vingård. I dag er Bellavista rangert blant Italias topp tre vinhus gjennom tidene.

Beliggende på Bellavista-høyden har man fra vineriet en unik utsikt utover Po-sletten i sør, og innsjøen Iseo og foten av Alpene i nord.

Vittorio Moretti viet spesiell oppmerksomhet til kjøp av nye vinmarker, en ny trend i en region hvor dyrkerne var mer vant til å selge druer og vin til tilreisende, enn å dyrke og flaske sin egen vin. I dag eier Bellavista 198 hektar i Franciacorta DOCG. 

I 1981 møtte Moretti vinmakeren Mattia Vezzola, som samme år gikk inn i selskapet som leder og sjefsvinmaker. Mattia Vezzola er gjennom årene anerkjent som en av Italias fremste vinmakere gjennom tidene, blant annet kåret til "Årets vinmaker” av Gambero Rosso.

Bellavista er Italias ledestjerne innen musserende vin og snakkes om på samme nivå som Krug og Dom Perignon. Etter Mattia Vezzolas nylig nådde pensjonsalder er da også Bellavistas nye Chef de Cave hentet fra Dom Perignon.

Bellavista har et livslangt, nært forhold til operahuset La Scala i Roma, med Bellavista som husvin. Den unike årgangs-cuvéen Franciacorta Cuvée Brut Vendemmia La Scala er spesielt dedikert til operahuset. 

Bellavista driver økologisk og tradisjonelt, benytter tradisjonelle trepresser for å sikre mykere pressing av druene, manuell kontroll av mostens kvalitet osv. Fra vinmarken til flasken skal alt utføres naturlig, med respekt for det lokale terroir og regionens tradisjoner. Et unikt utvalg base-viner fra tidligere årganger lagres i Bellavistas kjeller for å blendes til den årlige skapte "Cuvee Alma". 

I hver handling og hver tanke søker Bellavista sitt overordnede mål; å lage Italias beste kvalitetsvin, i hver flaske og hvert glass.

På 90-tallet etablerte Bellavista rødvinshuset Petra i Maremma i Toscana, i dag ikonisk produsent av noen av Italias mest berømte Super-Toskanere.

 

Galleri