Gaia Wines

Land:

Hellas

Region:

Santorini og Nemea

Eier:

Yiannis Paraskevopoulos og Leon Karatsalo

Grunnlagt:

1994

Epost:

info@gaiawines.gr

Telefon:

+30 22860 34186 / +30 27460 22057

Adresse:

Exo Gonia, 847 00 Santorini / Koutsi, 205 00 Nemea

Importør:

Chaeos Wine & Spirits

Gaia Wines

Gaia Wines er et unikt vineri. Siden 1994 har vinhuhset med røtter på Santorini og i Nemea satt en helt ny standard for gresk kvalitetsproduksjon - som de færreste andre i landet når opp til beltet. Gaia Wines har to vingårder, en på Santorini og en i Koutsi, Nemea.

Santorini-gården ligger på Kamari Beach, stranden på østsiden av øya, nærmere bestemt mellom Kamari og Monolithos. Produksjonslokalet er i en tidligere tomatfabrikk som nå er restaurert og bevart som et industriminne. Lokalet er blitt et hjem for Gaia og deres tradsisjonellle-møter-moderne vinproduksjon. Teknologisk oppdatert men med respekt for den lokale historien. Her produseres vin av Assyrtiko-druen, med røtter tilbake til arkaisk tid og med avkastning så lav som 10 hl/ha, høstet fra nær og over 1000 år gamle vinranker, uten naturlig grunnvann og med en klase per ranke i gjennomsnitt. Skyhøy kvalitet, lite volum.
I et lite avsides hvelv ligger i tillegg den søte Assyrtiko-eddiken og oksideres. Minst ti år skal den ligge før flasking.

Nemea-gården ligger i Koutsi på 550 meters høyde. Rankene gir også her liten avling, men den kalkholdige jorda sørger for god drenering og temperaturen er kjøligere enn andre steder. Det dyrkes primært Agiorgitiko av svært høy kvalitet. Den røde Agiorgitiko by Gaia er legendarisk også utenfor Hellas' grenser.

Lokale druesorter. Moderne teknologi. Lav Avkastning. Høy kvalitet. Gaia Wines.

Galleri