Antonelli

Land:

Italia

Region:

Umbria

Eier:

Filippo Antonelli

Grunnlagt:

1979

Vinmarker:

Montefalco

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Antonelli

Antonelli San Marcos historie strekker seg 500 år tilbake i tid. Familien, i vår tid representert av eier Filippo Antonelli, har en masse adelstitler og historisk eiendom i Umbria og Roma (Castello di Torre in Pietra). Huset har også flere paver på familitreet. Antonelli har 130 ha vinmark i Umbria av totalt 430 hektar (10 ha er dedikert til oliventrær, resten dyrket mark og skog) i hjertet av Montefalco DOCG. Jordsmonnet som er leirholdig og rikt på kalkstein, har forskjellige geologiske opprinnelser og kombinert med det unike klimaet tilfører dette intense og varierte nyanser til vinene. Åsene i Montefalco er fredet og uberørt, omgitt av skog og med et ideelt mikroklima for vinstokker og oliventrær. Vinmarkene ligger på bakketoppene, sør og vest eksponert. De dyrker hovedsakelig innfødte sorter: Grechetto og Trebbiano Spoletino for de hvite, Sangiovese og Sagrantino for de røde. 

Kjellerne er underjordiske og designet for gravitasjonsvinifisering, hvor de pressede druene faller ned i gjæringstankene og bunnfallet filtrres ut ved tyngdekraft.

Antonelli bruker kun egne druer og driver 100% økologisk og biodynamisk.

Antonelli San Marco tilbyr også vin-turisme. Man kan overnatte i antikke Casale Satriano, nøye restaurert og smakfullt innredet, med svømmebasseng, omgitt av vinmarker og det fantastiske umbriske landskapet.

Montefalco er en kort kjøretur fra Assisi, Perugia, Gubbio og Montepulciano (Toscana). 

Til slutt tilbyr matlagingsskolen Cucina i Cantina kurs om umbrisk mat, lunsj og middag etter avtale for grupper, og vinsmaking og guidede turer i den historiske vingården.

Galleri