Charly Nicolle

Land:

Frankrike

Region:

Chablis

Eier:

Charly Nicolle

Grunnlagt:

2004

Vinmarker:

Les Fourneaux, Mont-de-Milieu, Bougros

Vinmaker:

Charly Nicolle

Epost:

contact@chablis-charlynicolle.com

Telefon:

+33 09 54 94 40 83

Adresse:

17 rue des Prés Girots 89800 Fleys, France

Importør:

Chaeos Wine & Spirits

Charly Nicolle

Domaine Charly Nicolle ligger i den lille landsbyen Fleys i Chablis og er eid av vinmakeren ved samme navn, Charly Nicolle. Charly er syvende generasjons vigneron og lærte håndverket av sin far, Robert Nicolle (som fortsatt har en egen liten produksjon under eget navn i Fleys). Familien har eid og arbeidet på egen vingård i snart 250 år (siden 1780).

Charly søker renhet i sine viner og ønsker et klassisk uttrykk. Hele produksjonen er økologisk (ikke registrert) og målet er å skape fin-balanserte viner. Charly benytter kun tradisjonelle metoder og familiens historie har gitt ham respekt for såvel vinrankene sine, som landet og naturens balanse.

Kjelleren ligger i Fleys, 4 kilometer øst for byen Chablis. Totalt bestyrer og eier Nicolle-familien 26 ha i landsbyene Chablis, Fleys, Béru og Chichée - alt bedyrket med Chardonnay. Den gjennomsnittlige alderen på vinrankene er 20 år (de eldste er 65).

Domaine Charly Nicolle produserer fem Chablis-viner - for Chablis, Premier Cru og Grand Cru-viner hovedsakelig på Kimmeridgian-jordsmonn, rikt på marine fossiler, mens husets Petit Chablis er hentet på vinranker dyrket på leire-kalksteins jord.

I Frankrike serveres Domaine Charly Nicolle-vin ved flere Michelin-stjerne restauranter.

Galleri