Antonio Bernardino Paulo da silva

Land:

Portugal

Region:

Azenhos do Mar, Colares

Eier:

Antonio Bernardino Paulo da Silva

Grunnlagt:

1898

Vinmarker:

Colares, Estremadura

Vinmaker:

Antonoo Bernardino Paouo da Silva

Epost:

adegasbeiramar@gmail.com

Telefon:

+351 219292036

Adresse:

Av. Luís Augusto Colares 70/74 2705-106 Azenhas do Mar, Colares

Importør:

Chaeos Wine & Spirits

Antonio Bernardino Paulo da Silva

Colares er en av Portugals minste appellasjoner. Til de røde vinene benyttes druen Ramisco og til de hvite stort sett den lokale Malvasia-varianten Malvaisa de Colares. Vinmarkene ligger beskyttet i et unikt område i sandrike strender i Estremadura, men det er nærmest intet igjen av den en gang legendariske vinen; fra å være en Portguals mest etterspurte og produserte enkeltviner i 20-, 30-, og 40-årene er det i dag kun 12 hektar igjen i Colares.

Vinene er dog unike - vinlusen Phylloxera kom ikke til vinrankene i de hvite sandstrendene og vinmarkenes alder er i mange tilfeller over hundre år gamle. Vinene er også viden berømt for sin evne til å tåle tidens tann, og ligger også gjerne lagret i gamle botte i mange tiår før tapping og ytterligere lagring.

Noen av de eldste vinkjellerne for lagring av vin fra Colares-regionen fantes i landsbyen Azenhas do Mar. I 1898 kjøpte Joâo, António og Hermegildo Bernardino (lokalt kjent som Chitas-familien) en del av disse kjellerne og etablerte et selskap ved navn Collares Chitas.

Rundt 1900 ble Beira Mar kjellerne gitt navnet til den ene eieren, som da kjøpte ut de andre, og António Bernardino da Silva Chitas sto som eier og produsent av såvel vinmarker som kjeller.

Det sandholdige vinmarksarealet på strendene gir høy kvalitet, men også lavt utbytte. For å beskytte produksjonen fra å havne i hendene på én produsent og sikre at ingen ble enerådende som produsent, ble det bestemt at all Colares Chitas skal produseres i fasilitetene til regionens kooperativ, hvor druene bringes og vinifiseres i kooperativets regi. De individuelle vinmakerne og parsell-eierne står dog stort sett for selve produksjonen av sine egne viner og bestemmer også lagringsvilkår (og tid) innenfor de produksjonstekniske bestemmelsene.

Dagens eier Antonio Bernardino Paula da Silva er tredjemann i rekken etter den opprinnelige Antonio og bærer samme navn som sin far og bestefar.

 

Galleri