Cantina Tollo

Land:

Italia

Region:

Abruzzo

Eier:

Cantina Tollo

Grunnlagt:

1960

Vinmarker:

Montepuliciano, Sangiovese, Chardonnay, Trebbiano, Pecorino, Passerina, Coccociola

Vinmaker:

Riccardo Brighigna, Daniele Ferrante og Enrico Mucci

Epost:

info@cantinatollo.it

Telefon:

+39 0871 96251

Adresse:

Viale Garibaldi, 68 66010 Tollo (CH)

Importør:

Gaia

Cantina Tollo

Cantina Tollo ble grunnlagt i 1960, da Abruzzo landsbygda ble stadig mer fraflyttet og mange italienere forlot landet på jakt etter en bedre fremtid. Mennene som grunnla Tollo derimot, vinmakere i generasjoner, bestemte seg for å holde seg i vinmarkene og skapte Cantina Tollo.

Det viste seg å være en god idé. Cantina Tollo spilte en ledende rolle i regionens vinproduksjon gjennom hele seksti- og syttitallet, gikk i bresjen i en spennende periode for regionens og Italias vinproduksjon. De brakte Abruzzo-regionen tilbake til live og bidro aktivt til å skape en radikal forandring i det lokale vinlandskapet. Mens det var en nedgang i produksjonen rundt Teramo og L'Aquila, vokste områdene og vingårdene i Chieti-provinsen litt etter litt; og spesielt i Tollo, som ble en ekte "City of Wine".

Cantina Tollo har også hatt en viktig rolle å spille i prosessen med regulering, tiltak for beskyttelse av regionale viner og kvalitetsforbedringsprogrammer for druer og vinsmakingsteknikker. I dag er huset et av de viktigste og mest etablerte bedriftene i den italienske vinsmakingindustrien. Med en tilstedeværelse i alle land i EU, i Nord-Amerika og i Fjernøsten, eksporterer Tollo i dag ca 35% av produksjonen.

De historiske fasilitetene i Tollo består av store slavonske eikeliggere og fat sammen med glaserte sementtanker, som i dag betraktes som det beste for modning av vin. Lidenskap, engasjement og felles verdier har guidet Cantina Tollo gjennom historien og huset fortsetter å utvikle seg, skape trender og aktivt bidra i å skape sine egne suksesser.

Det meste av Cantina Tollos produksjon er sertifisert økologisk.

Galleri