Bikicki Winery

Land:

Serbia

Region:

Fruška Gora

Eier:

Djordje

Grunnlagt:

2012

Vinmaker:

Djordje

Adresse:

Banostor

Importør:

Fine Wines

Fruška Gora, som ligger i det nordvestlige Serbia, er en gammel vinregion og et naturlig geologisk fenomen. Romerriket brukte serbiske vingårder mye på grunn av kvaliteten på terroiret, og kalte det Alma Mons ("fruktbart fjell"), og var de første som plantet vingårder i Fruška Gora.  Fruška Gora er beliggende på 45. breddegrad nord, det samme som Bordeaux. Ofte kalt "speilet av den geologiske fortiden", er den dannet av lag av nesten alle geologiske perioder, og for omtrent 10 millioner år siden var det en øy i Pannoniahavet. Den rike geologiske historien til regionen har hatt stor innvirkning på karakteren og mangfoldet av regionens jordsmonn.

Våre vinmarker ligger i landsbyen Banostor, på den nordlige delen av Fruška Gora-fjellet, vendt mot Donau og Fruška Gora nasjonalpark. Vi jobber lidenskapelig for å lage viner med karakter og klarhet som uttrykker terroiret hvor druene kommer fra.

Vi dyrker for tiden ca. 11 hektar økologiske vinmarker (sertifisert fra 2023 årgangen) og druene håndplukkes.  Jordsmonnet i vinmarkene er ekstremt variert, og består for det meste av kambisol- og vertisolleire med tilstedeværelse av vulkanske bergarter, kalkstein og mergel. Slik jord er permeabel og rik på næringsstoffer og veldig lett å dyrke.

Våre vinmarker påvirkes av Donau, på vinteren hjelper fuktigheten og solrefleksjonen mot frost, og gir en kjølig bris om sommeren.

I kjelleren jobber vi etter lavintervensjonsprinsipper, og bruker bare litt svovel før tapping. Fermentering er utelukkende spontangjæring og uten ytterligere inngrep i kjelleren. Vi er en del av RAW-samfunnet, og vi følger fransk '' Vin Méthode Nature ''. Vår filosofi er viner med balanse og eleganse - tro på å bruke naturlige prinsipper for å produsere rene viner som uttrykker fruktighet terroiret gir i våre druer.

Galleri