Sella & Mosca

Land:

Italia

Region:

Sardinia

Grunnlagt:

1899

Adresse:

SP 42 dei Due Mari, 07041 Alghero SS, Italia

Sella & Mosca


I 1899 flyttet to herrer fra Piemonte til Italias nest største øy, Sardinia. Herr Sella var ingeniør og herr Mosca var advokat. De forelsket seg helt i det ville og vakre landskapet. Samme år begynte de å plante vinranker og etablerte Sella & Mosca, en av Italias mest kjente vingårder.

De laget viner med karakter og indentitet og satset fremst på den hvite druen Vermentino og de røde druene, Sangiovese og Carignano. Hardt arbeid, konstant tilsyn i både vinmarker og under produksjon, samt stor lidenskap er grunnen til at Sella & Mosca i dag er et stort og fremgangsrikt vineri. Hovedkvarteret ligger i den vakre byen Alghero hvor historie og natur møtes. 

Gården drives i dag etter delvis økologiske og biodynamiske prinsipper. Den er en av de største eiendommene i Europa på 650 ha plantede vinstokker. 

Karakteristisk for Alghero er den flate topologien. Et tørt og varmt klima med et fjellterreng av granitt, skifer, sandstein, kalkstein og jord med høyt jerninnhold. Vingårdene er omgitt av et spirende økosystem, blomstrende oleandere, maritime furutrær og eukalyptus. Kjølig sjøluft fra vest gir vinen en unik karakter.

520 hektar av Sella & Moscas vinmarker ligger i dette området, hvor de to mest kjente DOC-vinene kommer fra: DOC di Sardenga og Vermentino Di Sardenga. 

Galleri