Domaine Wardy Winery

Land:

Libanon

Region:

Bekaa Valley

Grunnlagt:

1881

Epost:

info@domainewardy.com

Telefon:

+961-8-930777

Adresse:

610 Rue 51 Est Hay Saidy, Zahle - Lebanon

Importør:

Chaeos Wine & Spirits

Domaine Wardy

Wardys er fjerde generasjon vin- og arakprodusenter. Vin og brennevin har vært sammenflettet i deres liv siden 1881 (eller 1873 som noen hevder) da deres oldefar, Rachid Cortas, startet en vingård i Zahle. 

Hvert medlem av deres familie, både Cortases og Wardys, vokste til å bli dyktige vin og arak produsenter. Det er i deres blod og dette er historien deres: På 1930-tallet flyttet Toufiq Wardy til byen Aleppo i Syria for å bli partner i et destilleri. Habib Cortas fulgte etter og tok med seg kone og to små barn til det som skulle være et opphold på noen måneder, men som endte opp med å bli et helt liv. 

De fortsatte med å etablere "Cortas & Wardy" i Aleppo og laget vin, arak og annet brennevin. Deres far George Wardy emigrerte til Australia i 1945, hvor han og hans brødre åpnet en restaurant i Toowoomba, Queensland, så en kakebutikk i Sydney. Deres mor Marleine Cortas ble født i Aleppo. George vendte tilbake til Zahle i 1959 og Toufiq arrangerte ekteskapet mellom sin kusine George og Marleine, partnerens datter. På en måte er de produktene av den vingården i Aleppo.

I 1971 kjøpte George og hans eldre bror Aziz Abou Raad-andelen av arak "Gantous & Abou Raad", Libanons ledende arak-merke som ble opprettet i 1893, og etablert med Gantous-familien "Solifed, SARL" (Société Libanaise de Fermantation et Distillation). Wardys kjøpte Gantous aksjer i selskapet i 1996 og begynte å produsere vin under merket "Domaine Wardy" samt "Arak Wardy"; og i 2017 kjøpte Georges og Marleines barn de komplette aksjene i "Solifed" og "Gantous & Abou Raad".

Så familiebedriften kom for fullt. Tilbake til Zahle og til den beskjedne opprinnelsen til vingården deres forfedre åpnet for så lenge siden.

I altfor lang tid har den libanesiske vinindustrien skygget unna sine røtter, og heller foretrukket trygge og kjente fransk elegante design. Likevel er dette en region som har produsert god vin siden begynnelsen av sivilisasjonen. En region som kontinuerlig har produsert vin i mer enn 6000 år.

Domaine Wardy har bestemt seg for å vise deres arv med stolthet ved å designe etiketter med østlige preg. De så på tradisjonell arkitektur, fliser, tepper og tekstiler. Men det de ble mest tiltrukket av var de utrolig detaljerte og vakre tremosaikkene som ble brukt til smykkeskrin, bord og backgammonbrett. Disse vidunderlig intrikate kreasjonene ble inspirasjonen til deres nye etiketter, brakt til liv av den anerkjente designeren Tarek Atrissi.

De nye endrue etikettene ble spesielt designet for å gi ledetråder om hver druesort. Den tradisjonelle mosaikkdesignen for å indikere vinens opprinnelse: Libanon. Fargene er basert på den aromatiske profilen til hver drue. En tretekstur for å indikere om vinen har blitt eiket eller ikke.

Domaine Wardys misjon har alltid vært å representere Bekaadalens terroirer i det mest ærlige lys, for denne innsatsen har de vært stolte mottakere av mange prestisjetunge internasjonale priser gjennom årene.

 

Galleri