Barone Ricasoli

Land:

Italia

Region:

Toscana

Eier:

Barone Ricasoli

Grunnlagt:

1141

Adresse:

53013 La Madonna Province of Siena, Italy

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Barone Ricasoli

Ricasoli familiens historie har vært knyttet til vin siden 1141. Det var Barone Bettino Ricasoli som i 1872 kom frem til den spesielle formelen for Chianti vin som i dag er kjent som Chianti Classico. Ricasoli familien har hatt stor betydning for Chianti, da de også var blant de første som dedikerte seg til forbedring av jordbruk og vingårder.

Francesco Ricasoli, nåværende eier og president i selskapet har generert nye ideer og konsepter for å gjøre vingårdene bærekraftige. Den pågående studien av jordtyper og det klonale utvalget av Brolio Sangiovese er blant hans største lidenskaper. Han har kartlagt og totalrenovert vingårdene fullstendig.

De nye vinene er derfor et uttrykk for forskning og utført med samme strenghet som hans berømte stamfar, men i en moderne ånd.

I dag er Barone Ricasoli den største vingården i Chianti Classico området. Den ligger i kommunene Gaiole og Castelnuovo Berardenga og er omgitt av 1200 hektar med daler, åser, skog bestående av eike- og kastanjetrær, 235 hektar med vinstokker og 26 hektar med olivenlunder.

Galleri