Barone Ricasoli

Land:

Italia

Region:

Toscana

Eier:

Barone Ricasoli

Grunnlagt:

1141

Adresse:

53013 La Madonna Province of Siena, Italy

Importør:

Gaia Wine & Spirits

 

Ricasoli familiens historie har vært knyttet til vin siden 1141. Det var Barone Bettino Ricasoli som i 1872 kom frem til den spesielle formelen for Chianti vin som i dag er kjent som Chianti Classico. Ricasoli familien har hatt en stor betydning for Chianti da det også var blant de første som dedikerte seg til forbedring av jordbruk og vingårder.

Francesco Ricasoli, nåværende eier og president i selskapet, har generert nye ideer og konsepter for å gjøre vingårdene bærekraftige. Den pågående studien av jordtyper og det klonale utvalget av Brolio Sangiovese er blant hans største lidenskaper, og han har totalrenovert vingårdene og fullstendig kartlagt dem.

De nye vinene er derfor et uttrykk for forskning utført med samme strenghet som hans berømte stamfar, men med en moderne ånd.

 

I dag er Barone Ricasoli den største vingården i Chianti Classico-området. Ligger i kommunene Gaiole og Castelnuovo Berardenga og er omgitt av 1200 hektar med daler, åser, skoger med eike- og kastanjetrær, 235 hektar med vinstokker og 26 hektar med olivenlunder.

 

Galleri