Vignobles de Nancelle

Land:

Frankrike

Region:

Burgund

Eier:

Jean-Christophe Perraud

Grunnlagt:

2005

Vinmaker:

Jean-Christophe Perraud

Epost:

info@domaineperraud.fr

Telefon:

33385329512

Adresse:

64 ROUTE D HURIGN, NANCELLE, 71960 LA ROCHE VINEUSE

Importør:

Fine Wines

Vignobles de Nancelle har en ideell beliggenhet i landsbyen La-Roche-Vineuse, et steinkast fra de berømte klippene Solutré og Vergisson. I 2005 realiserte Jean-Christophe sin barndomsdrøm ved å skape Domainet på familieeide vinmarker som går fire generasjoner tilbake i tid.

 

Jean-Christophe jobber lidenskapelig etter å skape de beste vinene. Velpleide vinmarker og gode jordsmonn gjør det mulig å tilby et stort utvalg av tørre og fruktige viner av god kompleksitet.

 

Vignobles de Nancelle dyrker Chardonnay-, Aligoté-, Gamay- og Pinot Noir-druer på argilo-kalkholdig mergel,  i fem forskjellige landsbyer.

Produsenten er HVE-sertifisert (Nivå 3), arbeider etter økologiske prinsipper og tar sikte på å være sertifisert om ikke lenge. Ønsket er å ta vare på jorda og gi det beste uttrykket for sine ulike "terroir".

 

Hver vin behandles med forsiktighet og oppmerksomhet og uten noen tilsetninger for å få frem uttrykket av de forskjellige druesortene og jordsmonnet de vokser i. I kjelleren lagres vinen enten på ståltank eller 600 liters eikefat. Vinen spontangjæres og lagres sur lie fra 8-24 måneder. Det brukes ingen svovel under vinifikasjonen, bare under pressing og ved tapping på flaske. Kun lett filtrering.

Galleri