Andes Plateau

Land:

Chile

Region:

Valle del Maipo, Valle del Cachapoal, Valle del Maule

Eier:

Felipe Uribe

Vinmaker:

Felipe Uribe

Epost:

furibe@andesplateau.cl

Adresse:

Condominio El Maiten Casa 16 Camino Angistura San Fernando, Chile

Importør:

Pur Jus Wine Agency

Produsenten Andes Plateau praktiserer ekstrem vindyrking i Andesfjellene.

Høyden bestemmer, mer enn noe annet, identiteten til vinene!

Høyde betyr kjølige temperaturer og langsommere druemodning. Det er ingen vårfrost over 800 meter. Gunstige effekter av kjølige netter og frisk vind som kommer ned fra fjellene, og holder plantene sunne.

Jordsmonnet er en blanding av to typer jord. Alluvial jord som har blitt transportert av elva, som inneholder grus, sand og silt. Colluvial jord er vanligvis sammensatt av en rekke bergarter og sedimenter som spenner fra silt til steinfragmenter.

En av kvalitetene som bidrar til å gjøre vinen vår unik, er den strategiske beliggenheten til vinmarkene. Å ha slike spesielle terroirer med lavere temperaturer som tillater langsom modning av druen, steinete jordsmonn (colluvial /alluvial), riktig variasjon og riktig forvaltning av vinmmarkene, gir oss en frukt som tolker Andesfjellene. Vinene blir lavalkoholholdige, mer levende og gir en unik eleganse.

Kun villgjær brukes og minst mulig innblanding. Kun noe svovel tilsettes. Druene fottråkkes.

Felipe Uribe, er vinmaker og eier på Andes Plateau. Han er utdannet landbruksingeniør og har mastergrad i vindyrking og ønologi fra Polytechnic University i Madrid. Han har erfaring som assisterende vinmaker på Viña Santa Helena, La Crema Vineyards i Sonoma Valley, samt assisterende vinmaker på Viña de Martino. Fire år som sjefsvinmaker på Viña Miravalle. Han har også vært sjefsvinmaker på Viña William Fevre, hvor han har høstet flere utmerkelser.  

Galleri