Domaine Emmanuel Giboulot

Land:

Frankrike

Region:

Burgund

Eier:

Emmanuel Giboulot

Grunnlagt:

1985

Vinmarker:

Côte de Beaune

Vinmaker:

Emmanuel Giboulot

Epost:

emmanuel.giboulot@wanadoo.fr

Adresse:

4 rue de Seurre 21200 Beaune

Importør:

Pur Jus Wine Agency

Å være vinbonde har ikke alltid vært det opplagte valget for Emmanuel Giboulot i Beaune. Som student hadde han fokuset rettet mot scenen, ikke vingården til familien.

 

I dag, et par tiår senere, manøvrerer Domaine Emmanuel Giboulot 12 hektar – fra Rully premier cru La Pucelle nede i Côte Chalonnaise opp til Hautes-Côtes de Nuits. Emmanuel Giboulot har selv blitt en av de fremtredende skikkelsene innen biodynamisk vindyrking i Burgund.

 

Det var i 1985 at Emmanuel Giboulot tok over familiens vingård på kun en knapp hektar. Det er ikke lett å opprette et nytt domene i Burgund. Tomter er dyrt og tilgjengeligheten knapp.

I 1991 tok han over noen hektar i Beaune. I 1993 noen i Rully og 1,5 hektar Hautes-Côtes de Nuits.

 

Det var fra faren han arvet interessen for å jobbe økologisk. Faren var tidlig ute med å legge om driften til økologisk landbruk, og startet allerede på 1970-tallet.

Da han begynte var han mer eller mindre alene. Emmanuel Giboulot fortsatte i farens fotspor. Fra 1996 la han om til biodynamisk dyrking. Han pløyer vinmarkene og høsting gjøres manuelt. Organisk kompost brukes til å stimulere det naturlige mikrobiologiske livet i jorda.

 

Tre av Emmanuel Giboulots viner kommer fra appellasjonen Côte de Beaune som ikke må forveksles med Côte de Beaune-Villages, appellasjonen som dekker landsbyene Auxey-Duresses, Blagny, Chassagne-Montrachet, Chorey-lès-Beaune, Ladoix- Serrigny, Meursault, Monthélie, Pernand-Vergelesses, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Saint-Romain, Santenay og Savigny-lès-Beaune.

Côte de Beaune-appellasjonen er oppoverbakke fra Beaune, men ikke så langt opp så det blir Hautes-Côtes de Beaune. Det er en liten appellasjon uten premier crus, som bare dekker 33,40 hektar.

Alle tre av Giboulots Côte de Beaune-viner – Combe d'Eve, Les Pierres Blanches og La Grande Chatelaine – får ofte svært gode anmeldelser.

Galleri