Chandon de Briailles

Land:

Frankrike

Region:

Burgund

Eier:

Claude og Francois de Nicolay

Grunnlagt:

1834

Vinmarker:

Corton-Marechaudes GC, Les Bressandes GC, Clos de Roi GC, Corton Blanc, Corton-Charlemagne, Aloxe-Corton Led Valozières 1er Crü, Pernand-Vergelesses Les Vergelesses 1er Crü, Île Des Vergelesses Blanc 1er Crü, Île Des Vergelesses Rouge 1er Crü

Vinmaker:

Claude de Nicolay

Epost:

contact@chandondebriailles.com

Adresse:

1 Rue Soeur Goby, 21420 Savigny-lès-Beaune, France

Importør:

Fine Wines

Domaine Chandon de Briailles historie startet i 1834 og ligger i Savigny-les-Beaune.

Greve Aymard-Claude de Nicolay, arvet den fra sin bestemor, grevinne Chandon de Briailles, selv i slekt med det berømte champagnehuset til Moët et Chandon.

I dag forvalter grevens barn, Claude og François de Nicolay, godset sammen. Søsknene valgte helt ulike utdannelser, men deler den samme lidenskapen: Vinplanten og vin.

Claude de Nicolay ble født i 1967 og gikk på skole for vindyrking i Beaune og oenologi i Dijon. Hun ble uteksaminert i teknisk oenologi, og tok vinproduksjonstrening i Oregon (1992) og i New Zealand (1994). Hun ble med i Domainet i 1991 og opprettet sitt eget oenologiske laboratorium for deretter å kunne administrere den analytiske sporingen av vinene deres.

François de Nicolay François ble født i 1970 og er utdannet på Higher Business School. Etter ulike jobber i vinbransjen i Spania, USA og Hong Kong, gjennomførte han et vinproduksjonskurs i 1996 ved en stor vingård i Oregon. François åpnet etter hvert et distribusjonsbyrå og en butikk i Paris hvor han distribuerte vinene til familien, samt mange viner fra andre franske domener. I 2001 forlot han hovedstaden for å jobbe på familiedomenet sammen med søsteren. I 2005 introduserte han biodynamikk til domenet. Søsknene deler oppgaver og alle beslutninger - spesielt de som gjelder vinifisering. Teamledelse og å ta vare på vinmarkene er ansvaret til François, analyse og vinifisering er ansvaret til Claude.

Domaine de Briailles produserer i gjennomsnitt 50 000 flasker i året og eier 13,7 hektar som er likt fordelt mellom de tre landsbyene Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses og Aloxe-Corton.

Filosofien er at vinene skal uttrykke sitt terroir og sin årgang, gjennom sitt aromatiske uttrykk, men også gjennom sin struktur og kvaliteten på tanninene. Fra 2008-årgangene er alle vinene sertifisert Biodynamisk.

Galleri