Closerie Saint Roc

Land:

Frankrike

Region:

Bordeaux

Eier:

Amoreau familien

Grunnlagt:

1900

Vinmarker:

Les Noyers, Les Pins, Les Sureaux

Epost:

contact@closeriesaintroc.com

Telefon:

+33 557406182

Adresse:

8 Terrasson, 33570 Puisseguin, Frankrike

Importør:

Fine Wines

I kort avstand fra landsbyene Saint-Émilion og Pomerol, ligger «Roc de la Closerie» mellom Camp de la Hire og landsbyen Monbadon, en forlengelse av Coteau des Merveilles. Stedet var møtestedet mellom engelskmennene, som okkuperte Aquitaine, og franskmennene, som ønsket å gjenerobre landene deres som hadde gått under engelsk styre.

 

Denne lille, vakre eiendommen, som ligger på leirjord og en fossilrik kalksteinsundergrunn, ble brukt som en butikk, og tilbød grønnsaker og vin til soldatene fra de to krigførende leirene. Århundrer senere gjenoppdaget Alex Anglebin (1807-1902), en stamfar til Amoreau-familien, vinbønder fra «Le Puy», dette landet som hadde blitt ervervet av hans kones familie. Han brakte eiendommen tilbake til livet ved å bearbeide vingårdene som hovedsakelig var plantet med druer fra Mourvèdre og Colombard. Mot slutten av livet solgte Alex Anglebin og kona Closerie, som dermed forsvant ut av familien.

 

I 2013 var Pascal Amoreau (14. generasjon av familien) på utkikk etter fremragende terroirer og kjøpte Closerie. Han bestemte seg for å omdøpe eiendommen til "La Closerie Saint Roc" som en hyllest til historien. Men La Closerie Saint Roc var fremfor alt en mulighet for Pascal og Valérie Amoreau og Harold Langlais – til å gjenopplive en del av lokalhistorien og uttrykke sine vinfremstillingstalenter ved å produsere fremragende viner.

 

AMOREAU-FAMILIEN

 

Pascal, Valerie og Harold følger filosofien og forfedrenes metoder utviklet av Amoreau-familien i over 400 år – fjorten generasjoner med historie og kunnskap – som vi nå kjenner som biodynamikk.

 

Arbeidet er fokusert på å utvikle bakteriemangfold i jorda, som bearbeides på overflaten, men ikke pløyes.

 

Vinrankene behandles med infusjoner av lokale planter som kjerringrokk og brennesle for å forsterke deres naturlige forsvar mot sykdom. Det tilsettes heller ikke gjødsel til vinstokkene. De søker naturlig etter mineralene de trenger i jordsmonnet, og trives i den naturlige balansen som skapes av livet i det biologiske mangfoldet.

Galleri