Ca'Rugate

Land:

Italia

Region:

Soave Classico, Veneto 

Eier:

Familien Tessari

Grunnlagt:

1986

Vinmarker:

Soave Classico, Valpolicella, Lessini Durello

Vinmaker:

Michele Tessari

Epost:

carugate@carugate.it

Telefon:

+39 045 6176328

Adresse:

Via Pergola, 36, 37030 Montecchia di Crosara VR

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Ca'Rugate

Allerede på begynnelsen av 1900-tallet så Amedeo "Mideo" Tessari potensialet i sine vinmarker. Hans marked ble dog begrenset til gjestene i familiens vertshus, så det var ikke før Amedeos sønn Fulvio "Beo" Tessari i 1950 bestemte seg for å lage vin, at Tessari-familien ble selvstendige vinbønder. Fulvio så potensialet i vinmarken Monte Fiorentine, et potensial han selv ville utvikle. Han investerte i betongkar for gjæringen, store botte for foredling og Tessari-familiens første produksjon startet på Rugate-høyden. Det tok dog mange år før de første flaskene ble en realitet, da det meste ble solgt direkte fra kran på den tiden. Under Fulvios sønn Amedeos oppsyn vokste gården og flasketapping ble en realitet. 

I 1986 krysset for første gang vin med navnet Ca'Rugate landets grenser. I dag eksporteres deres vin til 44 land.

I 2001 ble Michele, Amedeos sønn og fjerde generasjon Tessari, med i virksomheten. Som første Tessari var han utdannet ønolog og iverksatte en større moderniseringsprosess av vineriet og i vinmarkene. Utvidet med 15 hektar vinmark i Montecchia di Crosara i Valpolicella og nye vinmarker i Lessini Durello, en region kjent lokalt for god musserende vin. Byggingen av dagens vingård ble påbegynt i Montecchia di Crosara og sto klar i 2004.

Siden 2004 har Ca 'Rugate drevet 100% økologisk. "Vi har fullstendig forlatt kjemisk gjødsel og erstattet det med ku-gjødsel, vi benytter kun organiske jordforbedringsmidler og organisk mineralgjødsel, da vi mener at kun sunne druer er egnet til vinfremstilling. De smaker av sitt opphav og uthever de unike egenskapene i hver vinhøst», sier Michele Tessari.

I 2013 ble Ca 'Rugate tilknyttet «Independent Wine-Producers of Soave» (F.I.V.I.). Medlemmene har forpliktet seg til å videreformidle sin kunnskap og ta vare på Soave-området og dets viner.

Galleri