Ca'Rugate

Land:

Italia

Region:

Soave Classico, Veneto 

Eier:

Familien Tessari

Grunnlagt:

1986

Vinmarker:

Soave Classico, Valpolicella, Lessini Durello

Vinmaker:

Michele Tessari

Epost:

carugate@carugate.it

Telefon:

+39 045 6176328

Adresse:

Via Pergola, 36, 37030 Montecchia di Crosara VR

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Allerede på begynnelsen av 1900-tallet så Amedeo "Mideo" Tessari potensialet i sine vinmarker. Hans marked ble dog begrenset til gjestene i familiens vertshus, så det var ikke før Amedeos sønn Fulvio "Beo" Tessari i 1950 bestemte seg for å lage vin selv etter å ha sett potensialet i vinmarken Monte Fiorentine, et potensial han selv ville utvikle, at Tessari-familien ble selvstendige vinbønder. Fulvio investerte i betongkar for gjæringen og store botte for foredling, og Tessari-familiens første produksjon startet på Rugate-høyden. Det tok dog fortsatt mange år før de første flaskene ble en realitet -det meste ble solgt direkte fra kran på den tiden. Men under Fulvios sønn Amedeos oppsyn vokste gården og flasketapping ble en realitet. 

I 1986 krysset for første gang vin med navnet Ca'Rugate landets grenser. I dag eksporteres deres vin til 44 land.

i 2001 ble Michele, Amedeos sønn og fjerde generasjon Tessari, med i virksomheten. Som første Tessari var han utdannet ønolog, og iverksatte Michele en større moderniseringsprosess av vineriet og i vinmarkene, utvidet med 15 hektar vinmark i Montecchia di Crosara i Valpolicella og nye vinmarker i Lessini Durello, en region kjent lokalt for god musserende vin. Byggingen av dagens vingård ble påbegynt i Montecchia di Crosara og sto klar i 2004.

Siden 2004 har Ca 'Rugate drevet 100% økologisk. "Vi har fullstendig forlatt kjemisk gjødsel og erstattet det med ku-gjødsel, vi benytter kun organiske jordforbedringsmidler og organisk mineralgjødsel, da vi mener at kun sunne druer er egnet til vinfremstilling. De smaker av sitt opphav og uthever de unike egenskapene i hver vinhøst», sier Michele Tessari.

I 2013 ble Ca 'Rugate tilknyttet «Independent Wine-Producers of Soave» (F.I.V.I.). Medlemmene har forpliktet seg til å videreformidle sin kunnskap og ta vare på Soave-området og dets viner.

Galleri