Domaine Sylvain Bzikot

Land:

Frankrike

Region:

Burgund

Eier:

Sylvain Bzikot

Grunnlagt:

1940

Vinmarker:

Bourgogne, Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Chassagne-Montrachet 1er Crü, Puligny-Montrachet, Puligny-Montrachet 1er Crü, Auxey-Duresses og Volnay..

Vinmaker:

Sylvain Bzikot

Telefon:

+33380219427

Adresse:

5 Rue de Poiseul, 21190 Puligny-Montrachet

Importør:

Fine Wines

Sylvains Bzikots besteforeldre ankom landsbyen Puligny fra Polen rett før krigens begynnelse uten annet enn klærne de sto opp i. De første årene jobbet de på vingårdene rundt nabolandsbyen Meursault. Etter noen års arbeid på åkrene var de i stand til å kjøpe små parseller som de deretter beplantet. Til å begynne med ble det i tillegg dyrket korn og de drev med oppdrett av storfe. I løpet av generasjonene har familien skaffet seg fire hektar med vinmark innenfor de berømte appellasjonene Puligny-Montrachet og Puligny 1er Cru – inkludert Les Perrieres og Les Folatieres. Vinrankene er i gjennomsnitt 60 år gamle. I tillegg eier de ytterligere ni hektar, hvor de produserer viner som Bourgogne Blanc, St. Aubin og Santenay, samtidig som de produserer en fantastisk Volnay og Auxey-Duresses. Selv om vinproduksjon begynte på 1950-tallet, ble alle vinene solgt til negocianter. Sylvain begynte å lage sine første viner på midten av 1990-tallet, men solgte fortsatt de fleste vinene. Til blant annet Domaine Dujac med deres Puligny Village helt inntil for noen år siden. Sylvain er raskt i ferd med å bli et av toppnavnene i Puligny-Montrachet og selger nå det meste av vinene selv.

 

Vingårdsarbeidet utføres på tradisjonell måte, og alle druene håndplukkes før de presses i pneumatisk presse. Mosten spontangjæres og en tredjedel av vinen lagres deretter i eik og resten i rustfrie ståltanker. Sylvain følger økologiske prinsipper, samt liten eller ingen filtrering.

Galleri