Sabaté i Coca (Castellroig)

Land:

Spania

Region:

Peñedes

Eier:

Marcel Sabaté

Grunnlagt:

1885

Vinmaker:

Marcel Sabaté

Epost:

info@sabateicoca.com

Adresse:

Ctra. de Sant Sadurní d’Anoia a Vilafranca del Penedès (c-243A), km 1 08739 - Subirats

Importør:

Fine Wines

Sabaté í Coca-familien har en lang historie med å dyrke druer, helt tilbake til 1855, og drives i dag av 4 og 5 generasjons vinbønder, far og sønn, Marcelino og Marcel Sabaté. Eiendommen ligger i Bitlles-dalen i Penedès-regionen og fokuserer på å produsere utmerkede musserende viner som en del av Corpinnat-gruppen.

 

Sabaté í Coca har 40 hektar med økologisk dyrkede vinplanter fra 18 forskjellige terroirer og 66 mikroparseller, som alle er gjæret separat. Marcel Sabaté foretok en svært detaljert jordsmonnundersøkelse for å identifisere disse 18 forskjellige jordtypene og forsøker å uttrykke deres personlighet gjennom vinene. Fokuset er den tradisjonelle trioen av 'Cava'-varianter, Xarello, Macabeo og Parellada, samt et lite utvalg andre.

 

Det er to utvalg av viner. Sabaté í Coca er premium-serien og her kommer vinene fra enkeltparseller og noen ganger endrueviner, og bruker lengre tid på bunnfall. Castellroig-merket inneholder blandinger av forskjellige steder og terroirer.

 

For mer enn ti år siden opprettet Marcel "Vins de Terrer" og betegnselsen er godkjent av DO Cava for å differensiere de ulike plotene og mikrovinifiseringsprosessene hans i Penedès.

 

Sabaté I Coca er også en av ni produsenter som har en vingård som kvalifiserer for Cava de Paraje-status, Finca Terroja-vingården. Spanias landbruksdepartement annonserte i 2017 de første 12 produsentene som inngår i denne nye klassifiseringen. I likhet med et grand cru-konsept var det et viktig skritt fremover for å skille Spanias tradisjonelle metode av høyeste kvalitet. Denne statusen gjelder likt for to av deres viner: Brut Nature 'Sabaté I Coca Reserva Familiar' og Xarel-lo Sabaté I Coca Terroja.'

 

Finca Sabaté I Coca er en av grunnleggerne av CORPINNAT, en tradisjonell musserende vinforening i Catalunya som ble opprettet for å holde produsentene til en høyere produksjonsstandard enn DO Cava. CORPINNAT har de strengeste musserende vinlovene i verden: 100 % økologisk, 100 % bærekraftig, 100 % håndhøstede vingårder, 100 % vinifisert på vingårdens premisser, langtidslagring over 18 måneder, og minst 90 % lokale druer. Navnet Corpinnat kommer av to begreper: cor ("hjerte"), og refererer til hjertet i Catalunya hvor Spanias første musserende viner begynte for mer enn 130 år siden, og pinnat fra det latinske ordet pinnae, nemlig Penedès.

Galleri