Weinhandel Joern

Land:

Tyskland

Region:

Rheingau

Eier:

Joern Goziewski

Grunnlagt:

2015

Vinmarker:

Winkeler Hasensprung, Johannisberger Hölle, Rüdesheimer Berg Schlossberg

Vinmaker:

Joern Goziewski

Epost:

wein@joernwein.de

Telefon:

+49 (0)172 / 47 76 942

Adresse:

Bahnstr. 2; 65366 Geisenheim

Importør:

Pur Jus Wine Agency

Jörn Goziewski, født i 1981, kommer ikke fra en familie av vindyrkere.

Jörns far, som er en vinkjenner, oppmuntret sønnen til å studere ønologi i Geisenheim.

 

I 2003 bestemte Goziewski seg for å ta et internship i Rheingau og ble forelsket i dette kulturlandskapet ved første slurk. Her fantes de to mest spennende druesortene for ham, nemlig Riesling og Pinot Noir.

 

Jörn Goziewski har stor respekt for Rheingau-vinen og dens historie. Men mens andre vinprodusenter bærer en ryggsekk full av tradisjoner og konvensjoner som veier tyngre fra generasjon til generasjon, nyter Jörn upartiskheten til en ung vinmaker med migrasjonsbakgrunn. Hans "JOERN"-viner er svært spennende og setter smakfulle motpoler til den klassiske Rheingau-stilen. Slik beskriver han sin filosofi. «Jeg lager naturvin med røffe kanter. Å la ting gå sin gang krever mye tålmodighet, nerver av stål og også en stor porsjon mot. Å åpne en flaske JOERN betyr å ha vin i glasset som er alt Rheingau ikke er. Riesling er min lidenskap, jeg produserer også litt Pinot Noir. Med alle mine viner er jeg avhengig av tid. Spontangjæring, skallmaserasjon, modning sur lie og jeg bruker ofte hele drueklaser. Til tross for vinenes tetthet og kompleksitet, er vinene mine elegante og drikkbare. "

 

Han eier 1,2 hektar vinmarker, hovedsakelig fra Rüdesheim. Goziewski lærer mer hvert år. For hvert år finner han ikke bare nye svar, men også nye spørsmål. Han forlater de flere hundre år gamle, opptråkkede stiene og setter spor i til tider uoppdaget terreng.  En ting er sikkert, Joern Rieslings er ikke for sissies!

 

Viktigste vinmarker: Winkeler Hasensprung, Johannisberger Hölle, Berg Schlossberg

Galleri