Domaine BAUD Génération 9

Land:

Frankrike

Region:

Jura

Grunnlagt:

1950

Vinmarker:

Ménétru-le-Vignoble, Blandans, Frontenay, L'Etoile, Quintigny, Le vernois, Voiteur

Vinmaker:

Bastien BAUD

Epost:

info@domainebaud.fr

Telefon:

+33(0)3 84 25 31 41

Adresse:

Domaine BAUD Génération 9, 222 route de Voiteur 39210 LE VERNOIS

Importør:

Chaeos Wine & Spirits

Domaine BAUD Génération 9

Eiendommens historie går helt tilbake til 1742. I 1950 renoverte syvende generasjon René BAUD, vingården som hadde lidd under phylloxera og to verdenskriger. På dette tidspunktet bestod eiendommen av kun fire hektar dyrket vinmark. I 1978 tok brødrene Jean Michel og Alain BAUD over driften og takket være deres harde arbeid utvidet de til tjue hektar vinmark. I dag og siden januar 2016 har vingården blitt driftet av niende generasjons søskenpar, Bastien og Clémentine. Bastien står for oppfølging av vinmarker og arbeid i kjelleren, mens Clémentine står for markedsføring og det administrative.

Vinmarkene deres er spredt utover tre appellasjoner, AOC Côtes du Jura (19 ha), AOC Château-Chalon (3 ha) og AOC L’Etoile (3 ha) og produksjonen ligger på 150 000 flasker per år. Det produseres hovedsakelig viner på Chardonnay og Savagnin, men også noe Pinot Noir, Poulsard og Trousseau.

Domaine BAUD har et stort fokus på økovennlig produksjon og bærekraftig landbruk og i 2014 fikk de sertifiseringen «Terra Vitis», et bevis på deres respekt for jordsmonn og det biologiske mangfold. Druene plukkes for hånd.

Galleri