Castello di Ama

Land:

Italia

Region:

Toscana, Gaiole in Chianti Classico

Vinmarker:

Bellavista, San Lorenzo, Ama,

Adresse:

Localita Ama, 53013 Gaiole in Chianti (Siena)

Importør:

Gaia Wine & Spirits

"Ama, kjærligheten, var i dette landet lenge før vi kom".
Tomaso Carini, Castello di Ama

Kunsten, landskapet og vinens visdom har alltid vært i Gaiole, i landet her. Den etruskiske opprinnelsen bekrefter tilstedeværelsen av en befestet landsby i førromersk tid.

Under Det hellige romerske rike ble Ama en del av eiendommene til Firidolfi-familien. Slottet, som er i kirkesamfunnet, ble sannsynligvis ødelagt på 1400-tallet under de aragoniske invasjonene i Chianti-området.

På begynnelsen av 1700-tallet ble det bygget nye boliger på ruinene av slottet, med de samme steinene. Og et dokument fra juli 1773, signert storhertug Pietro Leopoldo di Lorena, guvernør i Toscana, lovpriser allerede da kvaliteten til vinene herfra. 

Skjønnheten til stedet inspirerte Tomaso Carini til å starte et nytt vineventyr her på 1980-tallet. Han involverte tre venner, GianVittorio Cavanna, Lionello Sebasti og Pietro Tradico, og sammen satte de seg fore å gjenføde de unike vinene på Ama-høyden.

De fire, ledet av Cavannas far og sønn, plantet om en stor del av vinmarkene og bygget en moderne gjæringskjeller som har blitt en innovativ modell for hele territoriet.

I 1982 sluttet den unge florentinske agronomen Marco Pallanti seg til Ama som  selskapets ønolog. Pallanti hadde bl.a. utdannelse fra ved Universitetet i Bordeaux under veiledning av Patrick Léon.

Lorenza Sebasti, datter av Lionello, en av eierne, tok over ledelsen i selskapet i 1993. Sammen med Marco deler de i dag Amas evolusjonære visjon med samme lidenskap som ved oppstarten 40 år tidligere.

I dag er andre generasjon av familiene Carini, Tradico og Sebasti også med i selskapet. Og Castello di Ama et italiensk vinikon.

Galleri