Masciarelli

Land:

Italia

Region:

Abruzzo, Chieti

Eier:

Marina Cvetic

Grunnlagt:

1981

Vinmaker:

Marina Cvetic

Adresse:

Via Gamberale 2, 66010 San Martino Sulla Marrucina

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Masciarelli ble grunnlagt i 1981 av Gianni Masciarelli, basert på bærekraftig landbruk og Giannis utrettelige arbeid med regionale druer. Allerede før hans død i 2008 var Gianni Masciarelli et ikon i den italienske vinverdenen og anerkjent som en nøkkelfigur i moderniseringen av vinproduksjonen i Abruzzo. Hans utrettelige arbeid med druene Montepulciano og Trebbiano var avgjørende for å heve druene og regionen Chieti, til et internasjonalt kvalitetsnivå. Etter hans altfor tidlige død overtok hans kone Marina Cvetic driften av vingården. Hun har siden bevist at hun ikke bare kan bære arven etter Gianni; hennes ledelse er Masciarelli i dag anerkjent som regionens ledende og et av de absolutte topphusene i Italia.

Masciarelli eier totalt 300 hektar fordelt på 10 forskjellige vingårder. Vinmarkene bestyres av Marina og Giannis datter Miriam Lee. De er lokalisert i de fire Abruzzo-provinsene Chieti, Teramo, Pescara og L’Aquila.

Gjennom sitt arbeid har mor-datter-teamet også fokusert på å fremme kvinner i vinindustrien, og i dag er mer enn halvparten av Masciarellis ansatte kvinner.

Husets vinstil har forblitt den samme siden Gianni etablerte gården, selv om Miriam Lees innflytelse har gitt det et nytt pust.

De varierende klima- og jordforholdene mellom Adriaterhavet og Gran Sasso-massivene gir kraftige og konsentrerte, men mineralske viner.

Galleri