Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraef

Land:

Tyskland

Region:

Mosel - Saar

Vinmarker:

Doctor, Badstube, Ockfener

Vinmaker:

Maximillian Ferger

Adresse:

Junkerland 14, 54470 Bernkastel-Kues OT Andel

Importør:

Better Brands

Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraef er uløselig knyttet til sublime Riesling-viner fra Tysklands mest dyrebare hvitvinsregion: «Berncasteler Doctor».

Det er en århundrer gammel historie bak Doctor-vin: den dødsyke kurfyrsten Bohemond von Trier kunngjorde at den som kunne gi ham et middel mot feberen ville bli rikt belønnet. Leger, farmasøyter og healere stilte opp ved pasientens seng – uten hell.

Kurfyrstens grav virket trygg da en adelsmann dukket opp og ga ham et beger med sin gylne druesaft. Den syke kurfyrsten, lei av alle mirakelkurene, nølte. Men med åpenbar glede drakk han koppen. Dagen senere gikk feberen bort. Bohemond reiste seg og var helbredet.

På spørsmål om hvilke rikdommer han kunne belønne sin redningsmann med svarte adelsmannen kort - det var vinmarken som reddet livet hans, ikke mannen bak. Det er den som er den virkelige doktoren. Bohemond sa at da skal den også BLI en doktor. Og vinmarken fikk utstedt et legebrev med alle segl.

Slik begynner historien om den legendariske eiendommen som i dag bære familienavnet Thanisch. Og som lager legendariske viner i de bratt skråningene i Mosel Saar. 

Resten må oppleves.

Galleri