Villa Raiano

Land:

Italia

Region:

Campania

Grunnlagt:

1995

Vinmarker:

Montefredane, San Michele di Serinoi Bosco Satrano, Lapio

Epost:

info@villaraiano.com

Telefon:

+39 0825 595663

Adresse:

Via Bosco Satrano, 1 lok. Cerreto 83020 San Michele di Serino Avellino, Italia

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Familiebedriften Villa Raiano ble etablert i 1996 og ligger i Campanias Irpinia-region, et land kjent for sin vin siden antikken. Den nye vingården deres ble bygget i 2009. Utformingen av bygningen passer perfekt sammen med det omkringliggende miljøet som inkluderer eikeskog og vingårder. Fra vingårdens terrasse kan man se den praktfulle dalen som går ned fra Monte Terminio og Sabato-elven. Irpinia er en kald region i Sør-Italia som har mange sammenkoblede fjell og åser. Før 2009 ble produksjonen utført i den eldgamle familieoljemøllen i Raiano i kommunen Serino (AV), som også har gitt vingården sitt navn.

Tilstedeværelsen av elver gjør også stedet flott for vindyrking

Vingården eier 27 hektar med vingårder, som er fordelt på forskjellige druer. Vindyrking i Irpinia har blitt gjort langs de to elvene som renner i forskjellige retninger. De to hvite druebetegnelsene i Avellino er Greco di Tufo DOCG og Fiano di Avellino DOCG. På vestsiden er den røde druebetegnelsen, Taurasi DOCG. Druesortene som vokser i disse vingårdene inkluderer Fiano, Greco, Aglianico og Falanghina. De beste druene er håndplukket og brukt til å lage husets røde, hvite, rosa og musserende viner.

Vindyrking i Irpinia har en urgammel historie. Den utviklet seg geografisk langs løpet av to elver som begge stammer fra Tuoro-Terminio-massivet på de sørlige Appenninene, men som snor seg langs to forskjellige sider. På bredden av elven Sabato, som renner på østsiden, er kommunene som utgjør de to hvite druebetegnelsene i provinsen Avellino: Il Fiano di Avellino docg og Greco di Tufo docg. Mens langs bredden av elven Calore, som renner på vestsiden, finner man de røde druene knyttet til Aglianico-druen, Taurasi docg in primis.

Villa Raiano har sine vinmarker på forskjellige plots i provinsen Avellino, avhengig av beliggenhet.

Fem hektar i kommunen Montefredane; to 450 meter over havet ble plantet i 1995 i leirholdig jord. De tre andre hektarene 350 meter over havet, plantet i 1998 på løsere jord med leire blandet med vulkansk aske. Fire hektar dyrkes i kommunen San Michele di Serinoi Bosco Satrano-distriktet på middels kompakt leirholdig jord. De siste to hektar ble plantet i 1990 i kommunen Lapio, med en middels blanding av leire og vulkansk aske.

På eiendommen er også en unik restaurant, bestyrt av kjøkkensjef Raffaele Vitale som vekker eldgamle smaker til live i elegante, rike retter som metter både magen og sjelen. 

Galleri