Wine Thieves

Land:

Georgia

Region:

Kakheti

Eier:

Wine Thieves

Vinmarker:

Kakheti

Vinmaker:

Zaza Asatiani

Importør:

Real Vin

The Wine Thieves Company

I kortfilmen Gvinis Qurdebi (Vintyver) fra 1975, sniker fire rampete landsbybeboere seg inn i en nabos vinkjeller og drikker vinen fra de gamle qvevri. Etter å ha skålet med latter og sang vekker de vinmakeren som selv velger å bli med på festen.

I samme ånd av georgisk livsglede går vennene og negociantene Avto Kobakhidze, Givi Apakidze og Zaza Asatiani sammen for å "stjele" andres vin. De stjeler den naturligvis ikke, men kjøper vinen av små vinmakere for å markedsføre den videre under deres egne etikett "Wine Thieves". Utover å selge kvalitetsvin er deres mål å hjelpe de små ofte familiedrevne produsentene med å få produktene deres på markedet og at de etter hvert skal kunne selge vinene på egen hånd.

All produksjon er økologisk og deres filosofi er blant annet å fremme og representere det store potensialet som ligger i gammel georgisk vinproduksjon, ved bruk av Qvevri - store eggformede amforaer uten håndtak, nedgravd i bakken.

Unike viner fra vinens vugge er jordens salg - unike viner med historisk sus produsert på samme vis fra antikken til i dag.

Galleri