Hacienda El Ternero

Land:

Spania

Region:

Rioja Alta

Grunnlagt:

1077

Vinmarker:

Castile e Leon

Telefon:

+34 941 32 00 21

Importør:

Chaeos

Hacienda El Ternero har røtter tilbake til 1077, da den tilhørte klosteret Santa María de Herrera. Enda i dag huser hjertet på dagens El Ternero bygninger fra 1600-, 1700- og 1800-tallet.  Vingården er tidligere brukt som kloster, brakker, skole og et hospice for pilegrimer på vei til Camino de Santiago. I sentrum overvåkes Hacienda El Ternero av Jomfruen den Rene, skytshelgen for godset.

Vingården er hjertet av eiendommen hvor steinbygninger fra 1600-, 1700- og 1800-tallet danner rammen rundt en vinproduksjon som den dag i dag foregår på en håndverksmessig måte for å sikreat dem den oppmerksomheten de fortjener. Bak murene til det tidligere klosteret eldes vinene i franske eikefat, og blir mer raffinert etter hvert som tiden går.

Bygningsklyngen ligger i skyggen av Obarenes-fjellene i La Rioja Alta i et av de høyeste områdene i Rioja, noe som gir vinrankene en unik friskhet, som blir fanget opp i vinene våre. El Ternero dyrker druesortene Tempranillo, Viura, Garnacha og Mazuelo. Beliggende på 650 meter og beskyttet av Obarenes-fjellene nyter vinmarkeneet privilegert mikroklima ideelt for vindyrking, med kalde, tørre vintre og varme somre.

Den grunne jorden består av kalkholdig leire blandet med avrundede steiner, noe som sikrer rikdom og god lufting. Alt dette, kombinert med vinrankens orientering og alder (mange over 50 år gamle), favoriserer produksjonen av druer med eksepsjonelle naturlige egenskaper, ideelt for produksjon av eldre viner med en unik karakter som viser El Terneros unike terroir.

Galleri