Dominio de Punctum

Land:

Spania

Region:

La Mancha

Eier:

Fernández familien

Grunnlagt:

2005

Vinmaker:

Ruth Fernández

Dominio de Punctum er et familieeid selskap, stiftet av tre søsken: Jesús, Ruth og Cristina Fernandez. I flere år jobbet de med å oppnå sin drøm; å produsere økologiske og biodynamiske viner av høy kvalitet på familiens gamle vingård. I 2005 ble drømmen virkelighet og deres eiendom «Finca Fabian» og deres vingård ble etablert.  

De produserer i dag flotte og elegante viner uten å skade miljøet. Produktene deres er helt uten kjemikalier og de er sertifisert som en økologisk og biodynamisk vingård, noe som betyr at de tar vare på vinrankene og miljøet samtidig. Fernandez familien har laget vin helt siden 1905. Søsknene jobber i ett område der vinproduksjon har vært til stede i århundrer, og det er søskenflokken klar over. Ved å bruke det de mener er den perfekte kombinasjonen mellom spansk tradisjonell vindyrking og moderne virkemidler for bærekraftig landbruk, gjør de druene de dyrker på egen eiendom til verdensklasse vin.

Oversetter vi «Dominio de Punctum» til norsk heter de «Domene Punktum». Hvorfor dette navnvalget? Punctum kommer fra latin og betyr «punkt», «tansittpunkt» eller «korsvei». Vingården ligger i et veiskille. Det er punktet hvor to gamle romerske veier møtes. Nå for tiden er en av dem en Vereda (et fortau eller sti) der flokker med sauer går igjennom på sin vei fra Jaen til Pyreneene. 

I provinsen Cuenca nært sentrum av Spania, ligger vingården og eiendommen. I dette området har det eksistert vinkultur i flere tiår. Det antas at vinproduksjon oppsto her i romertiden, og den utviklet seg raskt i middelalderen. Cuenca ligger i vinregionen La-Mancha.
Vingården er på en høyde på 800 meter over havet, noe som sikrer at deres viner får intense aromaer, friskhet og dype farger. Jordsmonnet er leirbasert og rik på kalkstein som hjelper til med å holde på vannet som er avgjørende for helsen til vinstokkene.
Dominio de Punctum høster fordelene av et kontinentalt middelhavsklima, som bringer rikelig med timer med sollys til vingården og modner druene lett. Derimot, synker temperaturen i løpet av natten og skaper en skarp kontrast som øker aromaene og smaken i vinene.
Dominio de Punctum er et ungt og dynamisk team. Kontoret deres ligger i Pinto, Madrid, hvor avdelingene: logistikk, administrasjon og markedsføring holder til.
Vingårdsteamet er i Cuenca og er ansvarlig for vinproduksjonen. Dette er viner utarbeidet med spesiell omhu og nyeste topp moderne teknikker, med merverdien av økologisk og biodynamisk landbruk i et område der vinproduksjonstradisjon har vært til stede i århundrer.

Galleri