Bucci

Land:

Italia

Region:

Castelli di Jesi, Marche 

Eier:

Ampelio Bucci 

Grunnlagt:

1983

Vinmarker:

Castelli di Jesi, Piceno

Vinmaker:

Ampelio Bucci

Epost:

bucciwines@villabucci.com

Telefon:

+39 07 1964 179

Adresse:

Via Cona, 30-60010 Ostra Vetere (AN), Italia

Importør:

Gaia Wine & Spirits

VILLA BUCCI

Villa Bucci har helt siden 1600-tallet vært en mal for kvalitet i Castelli dei Jesi. Husets historie går enda lenger tilbake, men som vindyrkere og landeiere har de vært gårdbrukere i mer enn 500 år. 

Dagens Bucci-familie var den første som begynte egen produksjon av vin; først i 1983 tok nåværende eier Ampelio Bucci tak i vinproduksjonen for alvor. På den over 50 ha store eiendommen er det kun 26 ha vinmark, fem vinmarker beplantet med Verdicchio, én vinmark, San Fortunato, med Sangiovese og Montepulciano for produksjon av husets Rosso Piceno. Vinrankene er gamle, fra 35- 50 år, og avkastningen liten; ikke mer enn rundt 20 hl/ha (DOCG Verdicchio tillater nærmere 56 hl/ha). Grunnene er mange, Ampelios strenge kvalitetsfokus er blant annet en viktig faktor, deres økologiske tilnærming en annen. Kun de beste druene benyttes i vinproduksjonen. 

Jordsmonnet er leirholdig, noe som holder godt på fuktigheten, med kalkstein. Ampelio Buccis viner er viden kjent for sin kompleksitet, eleganse, lagringsdyktighet og finesse.

Galleri