Mare Magnum Srl / Nordic Sea Winery

Land:

Italia

Eier:

Takis Soldatos

Produsenten bak Crudo er firmaet Nordic Sea Winery. Her er historien til firmaet.

I 2009 startet Oenoforos-gruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn i Sverige. Vinprodusenten er en av Nord-Europas mest moderne vinhus. Hos Nordic Sea Winery produseres noen av Systembolagets mest solgte og kjente merker. Druene til vinene plukkes over hele verden, fermenteres og sendes deretter til Nordic Sea Winery. Her bearbeides og lagres vinene før de tappes på flaske eller Bag-In-Box.

Bak Nordic Sea Winery står Oenoforos-gruppen med grunnlegger Takis Soldatos. Takis er en pioner og innovatør i vinindustrien som besøker vingårder rundt om i verden for å finne druer av høyeste kvalitet.

"Ved å flytte den endelige produksjonen av vin fra forskjellige steder i verden til Sverige, skapes det en større mulighet til å kontrollere kvaliteten i hele produksjonskjeden, fra valg av drue til sluttprodukt. I tillegg skapes store miljøgevinster så vel som lokale arbeidsplasser, sier Takis Soldatos.

Den 11. juni 2014 åpnet Nordic Sea Winery for publikum og et unikt besøksmål er opprettet. Besøkende kan følge vinproduksjonen nøye og lære alt fra hvordan druene høstes til flaskene som tappes. Guidede turer går gjennom vingård og produksjon, vingårder og eikefat og avsluttes med vinsmaking. På Nordic Sea Winery er det også en vinbar og restaurant hvor du kan nyte vin og mat i kombinasjon.

Den 5. desember 2018 ble Nordic Sea Winery vinneren av kategorien "Årets drikkeprodusent". Skånes beste konkurranse er organisert av Skåne Magazine og juryens motivasjon var: "Med stor miljøtenking, innovativt entreprenørskap og solid håndverk, har vinneren satt vinregionen Skåne på kartet."

 

 

Galleri