Bruno Giacosa

Land:

Italia

Region:

Neive, Piemonte

Eier:

Bruno Giacosa

Grunnlagt:

1960

Vinmarker:

Barbaresco (Neive) og Barolo (Serralunga og la Morra), Alba, Roero (Arneis) og Oltrepo Pavese (Lombardia)

Vinmaker:

Bruno Giacosa og Dante Scaglieri

Epost:

brunogiacosa@brunogiacosa.it

Telefon:

+39 0173 67027

Adresse:

Via XX Settembre, 52 - 12057 Neive (Cn) - Italia

Importør:

Gaia Wine & Spirits

Bruno Giacosa

Det finnes ikke ord som er dekkende nok for den betydning Bruno Giacosa har hatt for dagens vinproduksjon i Piemonte. I verden.

Fra han gjemte seg i sin fars vinkjeller i Alba under bombingen under andre verdenskrig, som etter sigende inspirerte ham til senere storhet, til han skapte sin første årgang i 1961 derfra og livet ut ble en legende. Bruno Giacosa har betydd uendelig mye for vinmakere i alle verdenshjørner. 

Bruno Giacosas kompromissløse fokus på kvalitet, hans viners dvelende eleganse, sitrende syrlighet og subtile fruktighet - alt pakket inn i lag på lag med finesse som bare lot seg avduke ved årtiers foredling. Hans rendyrking av den mest ekstreme, florlette og silkemyke nebbiolo noe menneske noensinne har evnet å produsere, har ikke sin like i Piemonte, Italia eller verden.

Stillferdig gikk Bruno mot alle andres forutinntatthet og "sannheter" om både årgangers fortreffelighet og viners storhet. Med like selvsagt mine som han hyllet egne viner i den varme 2003-årgangen, forkastet han den for alle andre store 2006-årgangen uten annen forklaring enn at det simpelthen ikke var gode viner det året.

Vinmakere jorden rundt prøver daglig å kopiere, duplisere, eller i det minste etterligne Bruno Giacosas viner, uten å lykkes. Ikke har de hans håndplukkede vinmarker. Ikke har de hans fingerspitzgefuhl. Og ikke er de Bruno Giacosa.

Den 22. januar 2018 sovnet Bruno Giacosa inn, 88 år gammel. Hans evigunge partner og vinmaker Dante Scaglieri står forhåpentligvis ved roret i mange år som kommer, mens huset selv fortsatt ledes av Brunos datter Bruna, som hun har ledet det i mange år allerede.

Galleri